tisdag 30 augusti 2011

Dagens lilla utbrott

Men vad är det för jävla fel på folk som plötsligt måste börja läspa när dom ska uttala Barcelona? Håll truten eller var konsekvent och börja säga Båaustad om Båstad osv osv i såna fall. Du låter inte världsvan. Du låter som en idiot.

Tack för uppmärksamheten. Nu ska jag återgå till att smygspela Wordfeud medan övrig klass planerar vår Basselåna-resa. Jag kan inte lyssna, det skär i huvudet på mig.

6 kommentarer:

Alex sa...

Hahahah! Åh gud, tack för dagens skratt. Fattar irritationen.

anagoesbananas. sa...

Haha, nu blev jag också irriterad. Haha! Vilka töntar :D

Anonym sa...

Hahaha! Sant! Gäller även folk som säger random (ensamt) ord på annat språk och måste anstränga sig för att uttala enligt alla språkregler/dialekter/gudvetvad. Sluta already (uttala "ålreddi", som sig bör!)!

Omomigen sa...

Haha, varsågod Alex. Tror det faktiskt rök ur öronen på mig en stund. Blodsockernivå vid fotknölarna, 20 personer som pratar i munnen på varandra och mitt i allt, Basselååna.

I ärlighetens namn var det bara en person. Likväl sjukt irriterande.

Jojjo sa...

Haha jag har faktiskt aldrig hört någon som uttalat det så irl men skulle nog ha svårt att hålla mig för skratt...

Har för övrigt hört att du är bra på viner? Min fråga är om en öppnad flaska rödvin med skruvkork är ok att dricka efter nästan en vecka?

Omomigen sa...

Haha, hört? Av vem, känner du nån jag känner?

En vecka är rätt länge och den har säkerligen passerat sitt bäst före men det behöver ju inte vara odrickbart, beroende på hur kräsen du är. Bästa sättet att ta reda på det är rent bonnförnuft, lukta och smaka!

Rent generellt beror det på vad det är för vin, hur mycket luft det är i flaskan och lite hur varmt den har stått. Unga viner med mycket frukt klarar sig bättre, typ Australien-Shiraz. Äldre, stramare viner klarar det sämre, en del klarar inte ens ett dygn men brukar å andra sidan betydligt mer sällan ha skruvkork (vilket å andra sidan kvittar lika, det är syret som är problemet, inte förslutningen). Är det mycket vin kvar i flaskan klarar det sig bättre och är det mindre oxiderar det snabbare. Har den stått svalt och det inte är så mycket luft i flaskan kan det vara ok men antagligen inte. Typ.