tisdag 12 februari 2013

Så går en dag osv etc

Jahopp. Idag har min katt satt eld på sig själv (han är oskadd) genom att hoppa rakt in i ett gäng värmeljus och själv äter jag middag halv tio på kvällen. Mackor. I sängen. Under täcket. Och funderar på att strunta i den här jäkla lägenhetsrenoveringen som jag ändå inte vet när den kan börja och åka till NYC för pengarna?

Inte min mest framstående dag i vuxenkalendern om en säger.

4 kommentarer:

Yes but no sa...

Märkligt, jag som precis läste att det inte finns någon suicidal tendens hos djur. Hoppas katten repar sig.

På ett helt annat ämne: Jag är väldigt lockad av ditt jobb och undrar vad som krävs för att få jobba med vin(-import?)? Hur får man in den berömda foten?

Omomigen sa...

Haha, gud vad hemskt, tänk om han är självmordsbenägen? Nä, det var jag som hade flyttat några ljus vilket kanske var taskigt men ändå, han brukar ju kolla vart han hoppar liksom?

Åh, det är nog väldigt olika och jag är ingen expert. Jag har aktivt sökt exakt ett enda jobb i hela mitt liv och det är det här. Men många har samma bakgrund som mig dvs jobbat på krogen-sommelier. Jag är långt ifrån bäst i världen på vin men kan ljusår mer än "svensson" och det är nog en förutsättning för att palla sitta och prova och prata vin med andra frågvisa sommelierer med någon form av värdighet i behåll. I övrigt så är körkort bra att ha precis som intresse och kunskap om restauranger-mat-kontakter. Annonser hittar man ofta i branschpress (www.livetsgoda.se är en bra början).

Kanske kan Systembolaget vara en väg att gå, beroende på vad man vill göra sedan. Dom erbjuder sina anställda kurser i dryckeskunskap och är nog en hygglig arbetsgivare av vad jag kan förstå.

Yes but no sa...

Ja, jag borde ju ha insett att det var något sådant. Förmodligen lite svårt för någon som bara "kan media" och vill byta väg. Men tack! Får nog hitta nåt annat sätt att få användning för mina italienska-kunskaper. :)

Omomigen sa...

Men du, jag är inget facit i det här. Tvärtom. Jag är mest att betrakta som ett bananskal.

Jag tror man ska ställa sig själv två frågor.
-hur intresserad är jag av sälj och framförallt: hur intresserad är jag av att vara säljare.
-hur intresserad är jag av drycker. I mitt fall 90% vin men jag pysslar med sprit och öl också, det ingår i mer eller mindre hög grad.

Är båda ovanstående punkter intressanta så finns det flera utbildningar för sommelierer och en rejäl omsättning i säljarkåren. Väldigt mycket pga punkt 1.