onsdag 28 november 2012

Peekaboo

Gjorde som vanligt igår när jag kom hem: droppade av ungefär alla kläder och drog på mig slappa brallor och slappt linne. Väldigt slappt linne. Linn och Nellie skulle komma på middag. Trevligt men inget att dra på sig finstassen för liksom. Mitt i matlagningen ringer det och en kille som eventuellt ska ta över lägenheten vill komma och titta på den. Varsågod, han kommer, Linn och Nellie hänger i soffan och jag föser runt honom överallt för att få äta nån himla gång. Föser honom vidare in i "sovrummet" med ca 20 kvadratcentimeter golvyta och ba "-det här är egentligen matrum men jag pressade in sängen, den är 140cm, hur stor är din?" . In i köket, röra i kastrull, han hänger kvar, pratarpratarpratar och när han till slut går så till Linn och Nellie "-Men he-rre-gud vad trög han var?" och dom ba "Han? DU är trög. Hela din bh syns och du typ förhörde honom om hans säng och om han hade sambo pga bara en nyckel?"

Och jag som bara ville äta. Typiskt.

måndag 26 november 2012

En morgon, en vecka

Det är något arbete strax utanför mina fönster som drar igång exakt 07.00 alla vardagsmorgnar. Låter ungefär som en trasig vedklyv kombinerat med dunkanden i marken som skulle kunna väcka döda. Vilket inte är så långt ifrån mitt tillstånd. Det i kombination med Mordor-mörker och hällregn. Godmorgon liksom, nu kör vi.

torsdag 22 november 2012

Hepp

Klockan är ganska exakt tjugo över sju på kvällen och jag funderar lite på om det är ok att gå och lägga sig nu? Åh livet alltså, så himla peppigt just nu.

onsdag 21 november 2012

Buhu

Känner mig svårt orättvist behandlad av livet när jag tvingas ut ur min lägenhetskokong två kvällar i rad för att gratisäta och gratisdricka goda saker med folk jag egentligen gillar när jag egentligen bara vill sitta hemma och vara svår i all stillhet. Ids inte ens skämmas över ilandsproblematiken och ämnar smita så fort jag får en rimlig chans. Socialt i all ära, den här flickan behöver ensamhet i tysta rum efter två veckors konstant tjattrande och vinsniffande och jobbande. Fredag kväll är blott två sov och en hägring bort nu.

fredag 16 november 2012

Podpaus

Jag drömde om Sigge Eklund inatt och vaknade 4 i morse, lätt rodnandes. Tror det är dags att ta en paus från dom där podcast'arna nu.

fredag 9 november 2012

Osorterade fredagstips

Jag köpte en flaska ren jojobaolja i somras för att jag var torr i huden. Fick tips om den då jag har ganska känslig hud i ansiktet som gärna går i strejk plus en inbyggd ovilja mot att köpa svindyra krämer. En liten flaska kostade typ 150 kronor och nu kan jag inte leva utan den vilket har varit smärtsamt tydligt den veckan den har varit slut. Köp.

Om ni är i Göteborg, passa på att äta på Familjen. Gott.

Läs det här och säg efter mig i kör "Bra skrivet" och "Folk alltså, vad är det för fel på dom?"

Under tiden kan ni lyssna på den här för att den är bra.

Eller den här. För att den också är bra.

söndag 4 november 2012

Och hela bilen var kär

Jag satt beredd med skämskudden redo inför Så mycket bättre igår. Att Olle Ljungström är fantastisk är sen gammalt men det hela kändes upplagt för krasch in i bergvägg (Sylvia Vrethammar? Darin?). Vad pratar dom om liksom? Jaja, skitsamma. Det jag ville säga var att Maja Ivarsson gick från att vara fantastisk till..ännu mer fantastisk?

Och, märkligt nog var jag att döma av Facebook den enda i hela landet som Uggla inte lyckades dra tårar ur. Inte ett enda litet snyft faktiskt. Väldigt konstigt.

lördag 3 november 2012

(vätske)Balansen

Idag har jag druckit enåenhalvliter hallonsaft och ätit upp större delen av en hel stjälkselleri. Mestadels liggandes. Ett väl utfört dagsverke må jag säga.

Och lagom tills det blev ok att gå och lägga sig, vilket jag har velat gjort sedan jag vaknade, så blev jag självfallet pigg. Svekfulla kropp.

fredag 2 november 2012

Kroghjärnan

Halvdag sa ni? Undra när min famla kroghjärna ska börja förstå begreppet röda dagar?
Mvh, hon som har ett möte bokat kl 17.

Hej Tomten

Jag gjorde't. Köpte lägenheten. Lyxen i att aldrig mer behöva larva runt med opålitliga andrahandskontrakt är helt obetalbar men faktum kvarstår att det är en hel del fix på den jag har köpt. Eller, den går ju att bo i som det är, det har dom som bor där nu tydligen gjort i sex år men ja, jag vill inte det.

Och då allt jag äger plus 85% och lite till går åt till att köpa lägenheten så har jag skissat lite på årets önskelista. Så tomten, i år kommer jag jubla om jag under granen hittar:

En elektriker
Några kvadrat kakel. Bifogat ser jag gärna person som kan kakla.
En målare med bilen full av färg
Ett kylskåp (mattsvart Smeg med inbyggd frys tack så mycket)
Ett matbord med plats för sex personer inklusive stolar, vidare specifikationer på utseende bifogas separat.
Nya stommar, luckor och bänkskiva.
Diverse. (ja men du vet, lampor och sånt. Kanske en diskmaskin?)

Ja. Det var väl det. Skissat alltså, vi kan väl höras igen lite närmare jul, jag kan ha glömt något. Lätt hänt när man inte riktigt vet vad man pysslar med.