tisdag 31 juli 2012

Uppmuntran

Det här tyckte jag var himla loligt. Jag har ett alldeles eget rum i hjärtat för dårpippis med storhetsvansinne.

Saker jag tänker på idag

Att jag i samma ögonblick som dom landar borde föra över pengarna för min nysålda lägenhet till mamma. Risken är överhängande att dom förvandlas till en enkelbiljett till valfritt varmt land med surfvänliga vågor, vita stränder och en okomplicerad inställning till sånt som hårborstar, skor och arbete annars.

Det var helt utan vare sig sorg eller nostalgi jag skrev på kontraktet och la det på brevlådan ikväll men jag har ändå nån form av kris idag. Resultatet sist jag kände såhär och hade lite för mycket pengar på kontot blev ett halvår i Australien men det ska inte hända nu. Nu ska jag i lugnan ro sitta ut det här rastlösa surret i kroppen och sen göra som alla andra vuxna. Först spara som en besatt i ett halvår och sen belåna mig upp över öronen och knyta mig så hårt till min lön att alla möjliga flyktvägar stängs. Nån som har en papperspåse jag kan få låna och djupandas i under tiden?

söndag 29 juli 2012

Efterklokhet

Jag borde verkligen, verkligen ha tagit tag i garderoben medan jag fortfarande var salongsberusad. Jag är sjukt mycket sämre på att kasta bort saker nykter.

lördag 28 juli 2012

Big girls don't cry

Och plötsligt en lördag hällde hon i sig två glas vin och kastade utan omsvep nio (9) par skor. Och funderar på ett glas till innan det är garderobens tur.

fredag 27 juli 2012

#trash

Känslan när man står på gatan med en påse McDonaldsskräp i ena handen, en tänd cig i den andra, lätt bakfull med mobilen fastklämd mot örat och en ungdom med Cancerfondens logga på keps, t-shirt och pärm ställer sig en meter bort för att ragga medlemmar. Den känslan.

De fulaste ord jag vet

"Vänta" och "Tålamod". Blir arg och frustrerad bara av att se dom faktiskt. I övrigt har jag sjukt ont i benhinnorna. Insåg att jag inte hade rört mig en meter sen april och bestämde mig för att göra det. Gickjoggade följdaktligen 3 mil på 3 dagar. Nu, smärta vid varje steg.

Med vänlig hälsning, Odiagnostiserad bokstavskombo-81

tisdag 24 juli 2012

Flockdjur

Jag har aldrig sett mig själv som ett utpräglat flockdjur. Självklart har jag alltid behövt och uppskattat andra människor men häng i gäng och att konstant ha andra omkring har aldrig riktigt varit min stora grej. Tvärtom har jag alltid haft ett stort behov av ensamhet. Eller självhet snarare, ensam vill ingen vara. Allafall, dom här åren i Stockholm när jag har delat boende med andra ungefär lika mycket som jag har bott själv måste ha gjort något med mig för idag när roomie äntligen kommer hem efter några veckor borta är jag så glad att jag hade viftat på svansen om jag hade haft någon och när den semesterfirande kollegan ringer kurrar jag pratsjukt i telefonen i tjugo minuter om ingenting. Stockholm är fullt av folk men sånär som tomt på mitt folk. Nästan alla är på vift runtom i landet och påminn mig för fan om att ta en riktig julisemester nästa år. Jag vill också vara på vift.

måndag 23 juli 2012

Hissen

Igår meddelande gudbarnens mor efter att ha haft Katten över helgen att nej, det går inte -allergin har blivit värre. Att jag inte har någon fast adress en månad är inget större bekymmer men att Katten inte har det är ett riktigt jäkla bekymmer. I samma veva fick jag ett bud som matchar acceptpriset på lägenheten i Norr.

Det går lite fort mellan svängarna nu kan man säga.

Säsongerna skiftar och jag med dom



Helgen var som sagt fantastisk. Segling i skärgården med en rejäl dos blå himmel, bedårande solnedgångar och klipphäng. Min enda invändning är att det gick för fort. Mitt psyke hade gärna stirrat ut över blått hav, kobbar och skär ett par dagar till.

söndag 22 juli 2012

Så håller det på och kallas för livet

Efter en fantastisk helg kommer jag hem alldeles för sent, alldeles för smutsig för att inte genast hoppa i duschen och alldeles för himla trött för att dels ta tag i det och dels för hålla alla oklara detaljer om oklara saker som jag gör mitt bästa för att inte tänka på ur huvudet. Det är för mycket nu som ligger i andras händer för att jag ska vara bekväm med det. Hur oorganiserad jag än kan se ut utifrån så tycker jag förbannat illa om att inte ha kontroll på det mesta från lösa detaljer så som vart jag ska bo från och med nästa vecka till vad som rör sig i bröstet och just nu har jag inte koll på något av det. Önskar intensivt att jag inte behövde jobba imorgon, vuxenansiktet känns långt bort nu och det enda jag vill göra är att lyssna på Krunegård och Lasse och strunta i flyttar, oklara människor och morgondagar. I plural. Alltihop.

fredag 20 juli 2012

Ice ice baby

Min eventuella hemlöshet verkar ha gett med sig. En vecka innan jag måste flytta tror jag att jag kan ha en lägenhet i Fredhäll från första september . Det hela är lite oklart och sköts via mail från Tobago och jag har inte ens sett lägenheten. Mindre skumt än det låter faktiskt. Så, jag är alltså bara hemlös i Augusti (tror jag) men det är ju varmt då? Och jag har dessutom massa fina vänner så Katten får flytta till mina gudbarn med parenteser och jag hänger nog helt enkelt med honom. Eller nåt, oklart. Vad det gäller mina möbler så överväger jag helt enkelt att bara lägga ut rubbet på Blocket. Hatar grejer (läs: hatar att flytta grejer). Och resten får helt enkelt bara lösa sig. Att försöka bo i den här stan är inget för den nervsvaga.

Just i detta nu är någon och tittar på lägenheten i Norr men den punkten känns inte lika akut längre, att köpa en lägenhet i Stockholm innan juli är slut känns överdrivet snabbfotat även för mig. Klart det vore bra om den blir såld snart men det är skönt att inte behöva acceptera vilket skräpbud som helst bara för att få bort den.

torsdag 19 juli 2012

Tomheten

Roomie spenderar veckan i sin hemstad och ikväll körde jag ut Katten på helgkollo i förorten för att jag själv ska ägna helgen åt segling i skärgården. Fint så men fy vad tomt det är hemma utan den där lilla (eh, allt är relativt. Han är mindre än dom flesta hundar allafall) kurrande, mat-tiggande hårbollen som snor sig kring mina fötter så jag snavar. Ibland tycker jag hela husdjursgrejen är jobbig pga planering och hela ansvarsgrejen. Andra gånger får jag panikångest när jag tänker att han faktiskt är 10 år gammal nu och inte kommer finnas alltid jämt.

En rakt igenom deprimerande förmiddag

Mannen före mig i rulltrappan upp från tuben snavar och faller huvudstupa, fastnar liksom på tvären innan någon slår på nödbromsen och vad är grejen med att att det här händer så ofta, att folk trillar och slår sig mitt framför mina fötter? Någon ringer ambulans för han ser helt utslagen ut, sekunderna senare sitter han upp och jag ser på en gång att han är en av dom som dricker för att han måste, inte för att det är gott. Huvudet har nog klarat sig bra ändå men jag hittar en skrynklig servett till handen som blöder och han tittar på mig och säger att jag är snäll och cancern tog hans dotter, förstår jag? Jag säger oj och hur gick det med huvudet du och ambulansfolket kommer och jag går vidare. Två timmar senare står jag på Systembolaget Folkungagatan med uppdrag: "Två BiB rött!" och en kvinna sitter mellan två bilar och kissar med byxorna vid anklarna utanför fönstret då jag betalar. Tidsklipp: nu och jag sätter mig på en ledig bänk i gamla stan och väntar på mitt lunchsällskap och, naturligtvis tar det inte många sekunder innan någon sätter sig bredvid pyyys öppnar silvrig burk med STARKÖL i tryckbokstäver och jag vill resa mig men hatar det där demonstrativa som blir i gesten så jag sitter kvar och knattrarknattrar på iphonen och åh, har jag sagt att jag är bakfull?

Vad sa du att han hette sa du?

Ögonblicket när jag och en av mina roligaste kompisar upptäcker, 2åetthalvtårsenare, att vi under samma vecka, samma DAG har fått ungefär samma mail från samma kille där han har ungefär samma (men ändå helt olika?) urskuldrande historia?

Sjukt kul. Speciellt med tanke på att jag och min kompis inte kände varandra då. OCH bodde grannar. Ovetandes. Det där med att "men Stockholm är ju så stort?". Jag tror vi kan släppa det nu faktiskt.

tisdag 17 juli 2012

Me heart you swedish summer!

Har pratat lite löst med en vän om att ställa in en veckas sommarsemester och ägna den åt en vintervecka utomlands istället. Tror jag precis spikade det.

söndag 15 juli 2012

Kort litet utbrott

Men vem gjorde sönder vädret? Och vem har fyllt med mina tre garderober till brädden med fula, illasittande och daterade kläder? Och när vi ändå är på't, kan inte nån förhelvete sänka värmen i t-banan, effekten av massa blöta folk i trettio graders värme blir sjukt obehaglig. Jag hade gärna cyklat istället MEN DET REGNAR JU HELA JÄKLA TIDEN?
Med vänlig hälsning, inte helt tillfreds -81

fredag 13 juli 2012

Mattehjärtat

Vid förra inlägget sken solen, en timma innan det öste det ner. Nu är det blixtar och dunder å det grövsta. Min stackars Katten. Jag bara vet att han ligger skakis under sängen men dom megastora pundarpupiller han får när han blir rädd. Får man ta VAÅK, vård av åskrädd katt och åka hem och hålla sitt lilla fega djur i famnen?

Yllesocka+bikini

Stughäng i Sörmland står på helgagendan och i min lilla väska ligger nu en kombination av raggsockor, bikini och allt däremellan. Klaga på vädret har man ju som bekant inte mycket för men det minsta man kan begära är väl åtminstone att det ska bestämma sig? Nu känns det lite som jorden runt på 8 timmar och plötsligt kräver nån natt borta packning för en vecka.

onsdag 11 juli 2012

Flickan som utvecklade gälar

Hade bokat såväl lunch som middag med olika vänner idag och lämnat restaurangvalet i deras händer. Resultat: lunch på Råkultur, middag på Barbro (2 x asiatiskt). Sicken tur att jag åt sushi till lunch igår. Och gillar rå fisk.

/mamma kines, pappa japan, lyckliga lilla barn.

tisdag 10 juli 2012

Oklart

Det här KAN vara hysteriskt roligt. Det kan även vara så att jag är en övertrött röra som har ägnat tjugo minuter åt att skratta högt åt det. Det är oklart och mitt omdöme idag är jag den sista att lita på men kolla själva vet jag.

Semester?

Jag ska jobba i tre veckor till för att sedan vara ledig två men jag funderar helt allvarligt på att bara ställa in den och spara dom veckorna till vintern istället. Får man göra så? "Nej, jag ångrar mig, jag tänker jobba istället"? Känns helt poänglöst att ha semester när hela ändå kommer gå åt till att flytta, oklart vart, och förhoppningsvis åka upp till Norr och tömma den lägenheten. Det pendlar mellan det eller att ta in på pensionat nånstans längs Norrlandskusten. Gärna någonstans med sjukt dålig mobiltäckning och väldigt långt från verkligheten.

Tillbaka till verkligheten

Kan i ren desperation och trötthet ha gjort mitt livs fickparkering när jag kom tillbaka till Stockholm igår kväll. En (halv) plats direkt utanför dörren i ett kvarter till brädden fyllt av bilar släpper man inte hur som helst i mitt skick och med den mängden packning jag hade lyckats klämma in. Det är skönt att vara hemma. Att vara tillbaka i verkligheten med vad det innebär av att försöka jobba i semestertider, lägenhetselände och ett privatliv i lätt gungning däremot vet jag inte om jag ger så mycket för.

fredag 6 juli 2012

Va?

Då -när man är så kissnödig att det inte längre finns ett val- när Thin Lizzy tar sin gubbrock till helt nya ljudnivåer och man sitter där inne på bajamajan som i praktiken är en jävligt omysig resonanslåda, då är man ganska glad över att man får betalt för att vara på festival. Det är man ju. Det vore ju dumt att betala för att bli hörselskadad och traumatiserad på samma gång.

onsdag 4 juli 2012

Deppigt

Lilla dockskåpet är farligt nära att gå över min (låtsas-)budget nu. Fan.

måndag 2 juli 2012

twentyfour little hours

Igår vid den här tiden var jag så rastlös på ett dåligt sätt, grinig och less att jag gick ut genom dörren, satte mig på cykeln och bara cyklade. I 2,5 mil. Två-komma-fem-mil. Tjugofem kilometer ilska med arghård hiphop i lurarna. Sen gick jag hem och ursinnesstädade hela lägenheten till den grad att jag skrämde såväl roomie som katt. Jag behövde rasa av mig för att ens drömma om att kunna somna.

Idag har jag lite ont i låren, en ren lägenhet och är glad. Tre bra möten på jobbet, varav ett ligger inte bara utom mina arbetsuppgifter utan även utanför mitt kompetensområde och det var så himla skoj att göra nåt helt annat och nytt och känna att det hela var lyckat och roligt. Såna här dagar minns jag varför jag gärna ville jobba i ett ungt företag där alla måste göra mycket, även om det inte är riktigt vad som står på visitkortet. Det har varit rätt jobbigt några gånger men nu -när jag är i nåt form av stim som även visar sig på papper och möjliggör dockskåpsplanerna- är det så himla roligt. Mitt bud står sig ett par timmar senare men jag är rätt säker på att det kommer hända saker efter visning nr två imorgon men vem vet, det kanske faktiskt går vägen? Nu ska jag cykla mig iväg till lite mat, kompisar och vin. Livet va? Bra grej.

Monopolpengar

Jag kommer ihåg när jag skulle låna pengar för att köpa lägenheten i Norr och hade dödsångest för en summa som i dagsläget är lite gulligt komisk. Totalsumman där är nästan i närheten av handpenningen här men någonstans börjar det hela kännas på låtsas. Anyway, kan vi hålla tummarna för att det lilla dockskåp jag är beredd att skuldsätta mig upp över öronen för inte drar iväg till fantasisummor nu? Det vore så himla skönt att slippa bli bostadslös lagom till semestern.

söndag 1 juli 2012

Okejrå

Dom är ju rätt gulliga när dom klättrar upp på en i solstolen och ba *poff* tuppar av.