måndag 30 april 2012

Flyttad

Jahapp. Då var jag Vasastadsbo då. Det känns lite skumt. Jag har bott på Söder eller söder om Söder sen jag flyttade till Stockholm. Men det ska nog gå fint det här med. Nya grannar är Acnes outlet, Beyond Retro och Rolfs kök. Farligt för plånkan, kul för mig.

Det är kaos här just nu, naturligtvis. Allt nödvändigt ligger såklart längst ner i kartonger eller ikeapåsar men Jesus (eller vänta nu, det var sossarna va?) såg till att jag är ledig imorgon så det får bli morgondagens vånda. Så fort jag har hittat kläder att ta på mig som tål ett glas vin ute bland folk.

Merde

Men död åt cyklister utan vett i huvudet. Bortsett från att det är sjukt störigt så är det så inihelvetejävladumt att tro att man är odödlig när man glatt cyklar mot rött, rakt över korsningar eller en meter utanför cykelfilen. Snart kör jag över någon med flit av ren princip.

söndag 29 april 2012

Upptempo

Jag har en liten beef med mig själv om den här låten. Kan inte bestämma mig för om den är svinbra eller katastrofalt dålig. Till att i bestämt tempo kasta bort saker eller riva ner dom i lådor passar den i allafall utmärkt. Untzuntz.

Flytta på dig - Alina Devecerski

lördag 28 april 2012

23:20 Note to self

På riktigt. Nästa gång, hyr bara in en flyttfirma och ta ett par extrapass jobb istället. Det är bättre så för du hatar verkligen det här så in i bängen att du blir en otrevlig surkart som suckar och skjuter allt framför dig tills du plötsligt står och virar in vinglas i tidningspapper mitt  natten och på allvar tänker att det bästa bara vore att kasta bort alltihop. Var man gör sin sak, du jobbar, flyttgubbar flyttar. Problemet löst.

Skicka vidare

Jag får ont i hjärtat av tanken på att kasta böcker och har inte tid att åka till Stadsmissionen. Hoppas mina exgrannar gillar att läsa.

Mättpiller

Jag älskar mat. Jag gillar att laga den, se på när andra lagar den. Jag tycker om att läsa om den, prata om den och framförallt att äta den. Men såna här dagar, när ens hem är ett flyttkaos och man inte har tid att ägna till att äta något gott och njuta av det vore det ju himla bra med ett näringsriktigt mättpiller som man kunde peta i sig och sen bara get on with it. Istället för att klockan tre vara svimfärdigt irriterad för att man måste avbryta sig och gå på frukostjakt.

fredag 27 april 2012

Kär lek

Alltså, jag har egentligen vare sig tid eller ork men när min blivande kompissambo ringer och nästan grinar av personalbrist så kan jag inte med att säga nej och kliver in och jobbar (ännu) en fredag direkt efter mitt eget jobb. Jag jobbade hela förra helgen med och klockar nu alltså 13 dagar i sträck med ett par dubbelpass men faktum är att det är ok. Det här är hemmaplan och idel kramar, din mammaskämt och highfives. Men personalbristen inom restaurang i Stockholm måste nog slå alla rekord nu. Jag skulle kunna kliva tillbaka på lätt tre heltider på ett telefonsamtal. Nu känner jag inte för det men den som kan gå rakt med två tallrikar i händerna, har lite vinkoll och kan bolla några bollar i luften samtidigt skulle kunna förhandla till sig rätt jäkla bra betalt nu. Just saying.

Udden

För att ta udden lite av den dramatiska tonen ett inlägg ner (även om det faktiskt är precis så det är) så är min mest primära känsla för den här flytten: Jag ORKAR inte. Jag HATAR att flytta. Jag HATAR att packa och organisera och mest av allt, jag är VÄRDELÖS på det. Så om någon känner att dom har en trist lördag, välkommen till Hornstull. Där bjuds det på kasta-bort-ångest, dåligt humör och kaffe.

torsdag 26 april 2012

Vemod

På söndag flyttar jag. Det är lite sorgligt faktiskt. För även om jag bortser från att jag trivs här, att läget har allt jag vill ha och att jag har två bästisar inom 100 meter så är det här nog faktiskt min första helt spökfria lägenhet. Det finns ingen sorg i väggarna här. Jag har inte bott här när någon närstående har dött. Jag har inte legat här och knaprat morfin efter nån olycka. Jag har inte haft någon sista krampaktig natt med någon jag har älskat här. Jag har inte gråtit mig till sömns, klättrat på väggarna i rastlös ångest eller stirrat ut genom fönstret i gryningen efter en sömnlös natt. Jag har inte bråkat, inte vridit mig i skrynkliga lakan, inte skrikit under tiden jag har bott här. Här har jag sovit gott, skrattat, haft glada sömnlösa nätter utan hjärtskärande känslor. Sovit i armar jag vet inte kommer göra ont. Vilat och pillat bort dom sista resterna av sårskorpor och hittat ny hud under. Det kommer bli bra sen med men jag kommer sakna min lilla Hornstullsborg.

No air

Hela förra veckan jobbade jag massor, var inte hemma en enda kväll och drack för mycket vin. Det gick rätt bra. Den här veckan har varit rätt lugn, jag har inte druckit annat än saft och legat i sängen vid elva på kvällarna.

Så varför ropar min kollega från andra rummet genom spotifyljudmattan att för helvete, du måste sova på nätterna när jag gäspar så stort och ljudligt att kontoret för en sekund tömdes på syre?

onsdag 25 april 2012

Obegripligt

Sju minuter in i den här dokumentären går mitt hjärta sönder lite. Tio minuter in måste jag pausa med argtårar och gåshud  och önskar att jag inte började se den så här sent och just nu. Modet hos dom här människorna och såren som fortfarande blöder. Den rakt igenom obegripliga allsmäktigheten hos "dom andra". Hatet och föraktet. Aj, aj och aj.

Din röst har aldrig varit så vacker

I samma sekund som det slår mig att gårdagens middagssituation är upprepad -hemma-blodsocker i nivå med fotknölarna-ingen mat- ringer det.

-Vad gör du? Ska jag köpa med sushi och komma förbi?

Eh, JA TACK!

Tecknen hopar sig

Jag har sagt det förr, jag säger det igen -Gotlänningar, mina favoriter!

Jag åkte dit i jobbet utan någon som helst tro på att lyckas med någonting på så kort tid och nu några veckor senare har dom effektiva 3 arbetstimmarna gett mer resultat än vad månaders nötande/mutande/hotande/gullande/provande/daltande ibland gör här i Stockholm. Två vänner har packat ihop sig och flyttat dit under våren och jag vet att Visby huserar världens bästa hund. Man kanske skulle bli ö-bo?

tisdag 24 april 2012

Buhu

Alltså. Att jobba en hel dag, komma hem och vara vrålhungrig och ba "jaha, JAG måste alltså LAGA mat om jag inte ska svälta ihjäl?". Sjukt jobbigt. Jag behöver en hemmaman.

Mitt så kallade liv

Idag har jag blivit sen till ett lunchmöte för att jag fastnade i en biltvätt. Fastnade. I. En. Biltvätt. Jag fick kliva ur och krångla mig ut mellan borstarna som hade parkerat mitt över huven och (vattnet var av, man får väl vara glad för det lilla) gå in i butiken och säga "Hej, jag sitter fast i er biltvätt, kan ni hjälpa mig?". Det kunde dom visserligen men ändå, inte ok.

Min kund var en perfekt gentleman och röjde inte med en min att han förmodligen trodde att jag ljög. Hade jag varit lite mer snabbtänkt HADE jag ljugit, vad som helst hade låtit vettigare.

måndag 23 april 2012

But it was almost saturday night, I guess that makes it alright

Jojo, det var visst lite jobbigt att masa sig iväg igår. Men att liksom fortsätta långt längre än plikten kräver bara för att det ändå var rätt skoj och skrapa ihop några kvartar upphackad sömn är så korkat att jag har förbjudit mig själv att ens andas trötthet idag. Märkligt nog fungerar det.

söndag 22 april 2012

Vad är väl en bal på slottet?

Det kan te sig en smula bortskämt men fan vad jag önskar att jag var ledig idag. Att dagens arbete innebär att äta mat, dricka champagne och le spelar ingen roll. Jag vill ha fula mjukbyxor, rufsigt hår och en kväll i soffan. Punkt. Jag tyar icke kläder som sitter åt -någonstans- folkmassor, annat ljud än min egen självvalda musik och det stramar i ansiktet när jag tänker på att prata.

Imorgon kväll alltså, inget mindre än ett bombhot kommer få ut mig ur lägenheten.

lördag 21 april 2012

Sirap byggde denna barndom

Blandar saft och blev för en sekund nostalgisk. På varenda barndomsutflykt/skolgrej hade man en sirapsflaska saft. Och det slår mig, var kom dessa sjuka mängder sirapsflaskor ifrån? Varenda unge kom med dom där flaskorna och jag vet att i alla fall jag sällan var strukturerad nog att få med den hem igen men ändå, ny skolutflykt, ny sirapsflaska.

Vaskade våra föräldrar sirap?

torsdag 19 april 2012

Fattas

En av mina bästa närmsta äldsta har fått nog av stan och tänker ta en tre månaders paus från den och jag känner mig som världens sämsta när han pussar mig på håret och säger det gör inget när jag smiter tidigt från hans hejdåfest för att jag måste få sova och vara ensam lite för det är inget slut på kvällarna den här veckan. Men jag känner att det visst gör något. För jag kommer sakna honom så himlahimla mycket.

Virro

En sekund från att ringa polisen och anmäla min bil stulen minns jag att jag ju tillfälligt har bytt bil men en kollega. För jo, det är fortfarande en kollega. Jag varken fick sparken eller sa upp mig i morse. Jag är fortfarande inte stensäker på det här jobbet men några månader till är det värt att känna efter. När det är kul är det kul som fan och lilla tävlingsmonstret i mig får med oregelbundna mellanrum en kick som håller sig en stund. Nöjdhet ligger inte för mig så det håller sällan speciellt länge men i alla fall precis tillräckligt. Just nu.

Dom andra

Så här halvvägs in i veckan så kan man ju undra hur fan jag tänkte? Tydligen att jag på något vis har fått superkrafter och att sömn är något som berör andra människor. Lite för sent att backa ur någonting nu men jag tror tametusan att jag faktiskt ska börja titta i den där kalendern INNAN jag bara 'jaja' för att det ändå är flera veckor tills det är aktuellt. Tiden står ju inte still bara för att jag inte använder skallen liksom.

onsdag 18 april 2012

Lurad

Jahapp, mitt lilla ödesmöte var visst imorgon, inte idag. Fantastisk timing med tanke på den sena aw'n som BÖRJAR kl 22 ikväll. Fint uttänkt faktiskt, jag kommer vara för trött, ynklig och bakis för att orka opponera mig mot nåt alls.

tisdag 17 april 2012

Giveaways

Imorgon har det gått ett halvår sen jag tackade ja till det här jobbet och smekmånaderna är därmed över och provanställningen löper ut. 09.00 imorgon ska vi alltså ha ett möte om huruvida jag och firman har en framtid tillsammans eller inte och hur den i såna fall ska se ut.

Då kan man ju tycka att det kan vara en smula strategisk onödigt av min VD att mejla ut mitt nya visitkort för godkännande innan tryck idag. Det kan man ju. Eller inte, beroende på vilken sida man står.

måndag 16 april 2012

Breakfast for champs?

22.41: Rotar i väskan efter lypsyl. Hittar märkligt mosat, mjukt paket. Inser att jag ju faktiskt gjorde en macka innan jag gick till jobbet imorse och lindade in i gladpack men sen så gick allt så himla fort och vips var jag hemma igen och dagen var visst slut. Dagens viktigaste mål är därmed förpassat till soporna. Jag sa ju det, jag är sämst på frulle.

Mycket säkert vårtecken

Jag borde tycka att det är fantastiskt skönt med en kväll hemma. Jag var borta tre nätter förra veckan och den här veckan är det något inbokat varenda kväll fram till måndag förutom ikväll. Det är jobb och middagar och aw:s och normalt sett hade jag tyckt det var sjukt skönt att få skrota runt hemma nu. Istället har jag en lite rastlös och frusterande känsla av att jag borde göra något annat, någon annanstans. Kanske ska gå ut och stryka runt lite med marskatterna?

söndag 15 april 2012

Hur jag känner inför att det är måndag imorgon

.


Alltså, fy satan vad uuurtrist det är att köra så här mycket bil? Jag har sträckkört hem till Stockholm från Lund idag och från Jönköping ville jag gråta av tristess. Jag kommer ihåg en tid när jag inte hade så mycket emot en dag i bilen men efter den maniska pendlingen förra året mellan Båstad och Stockholm har nöjet sabbats totalt. Jag vet exakt vart varenda jäkla bensinmack och McDonalds ligger härifrån till Skåne vilket ingen människa borde behöva ha koll på.

Nåväl. Hemma. Snön är väck och solen har hängt på upp norrut. Promenad it is.

Fint

Det förekom skratt. Och tårar. Genom alla tal, inte bara mitt. Brudens far, brudgummens mor, bägges systrar. Och väldigt från hjärtat, det har bara varit familj här idag och det har nog speglat stämningen. Himla fint alltihop.

lördag 14 april 2012

Note to Self

Du är inte så tuff som du tror. Använd vattenfast mascara nästa gång.

Undantaget

Jag är generellt sett usel på frukost. 5 av sju dagar sitter jag hålögd framför jobbdatorn med lite fil i ett glas för att jag alltid prioriterar den där sista snoozningen och på helgerna blir det oftast passera gå direkt till lunchen.

Men hotellfrukost? Helt annan grej. Mm hotellfrukost. Mm croissanter.

/proppmätt och sockerchockad -81

Så går en arbetsdag från våra liv och kommer aldrig åter

Jaha, 00.50 och jag kom precis tillbaka till mitt rum efter dagens sista vinprovning. Den där långa lyxiga kvällen bland nagellack, kabelteve och fluffig hotellsäng blev inte riktigt som jag hade tänkt mig kan man säga. Om Mohammed inte kan gå till berget eller om du jobbar med nattugglor liksom. Det är ibland enklare att jobba med det här mitt i natten än på förmiddagarna och eftersom jag drar vidare imorgon var det inte mycket att spela på. Skäms inte så värst för min entimmes sovmorgon i morse längre dock.

Talstatus: null. Jag brukar vara rätt bra på att improvisera, hoppas det håller imorgon.


fredag 13 april 2012

Kläm

I samma takt som jag börjar fatta upplägget hur stan det ut så börjar jag även gilla den. Man måste älska städer där gatorna plötsligt byter namn mitt i utan synbar anledning. Passar mitt sinne för (icke)logik. Ännu mer började jag gilla den när jag pratade med hemma och fick höra att det var svinkallt och regnigt och jag själv tittar ner på mina öppna sommarträskor och en klänning. Tjocka strumpbyxor dock men ändå, framsteg.

Tick tack, tick tack

Arton inledningar senare är jag fortfarande inte ens nära något som känns bra. Fuck. Det kommer bli improvisation av det här, det känner jag på mig.

torsdag 12 april 2012

Goda kontakter, obegriplig stad

Inget egentligt fel på Malmö skulle jag tro förutom att jag inte hittar här vilket är alldeles nog för att göra mig upprörd när tiden inte riktigt räcker till. Min pappa var orienterare, man kan säga att det inte har gått i arv. Glatt överraskad över mitt hotellrum dock, inredningen må vara något tacky men en snäll en fick mig uppgraderad till en minisvit till ett bättre pris än ett helt vanligt rum vilket fick till följd att jag nu bor i ett rum som tycks vars större än hela min lägenhet. Mycket bra. Bakom mig när jag fotade har jag en hel liten lounge och ett skrivbord där jag kan leka kontor. Mycket vuxet.

Nu ska jag gå på butiksjakt, jag är tydligen lika usel på att packa som på att tyda kartor. Inte lika vuxet.


Ett öga för en nål

Såhär ett dygn senare kan vi nog konstatera att starkare pollenallergitabletter inte var vad som behövdes. Och att jag har blivit spruträdd på gamla dar. Jag känner mig precis lika risig som igår och ser på inget vis fram emot sex timmars bilkörning. Mina ögon svider så att det enda jag vill göra är att blunda vilket är en dålig kombo med motorvägar. Det andra alternativet, det där "vila" kan jag nog se mig i månen efter, jag sover alltid illa första natten i ny säng och allra helst på hotell. Kan väl hoppas att det har växt bort i, lite sömn mot lite skräck för nålar? Inte mer än rättvist.

onsdag 11 april 2012

Rättning i ledet

Mitt hår behöver nu visserligen all hjälp det kan få men än mer akut: bröllopstal.
Antal ord skrivna: Noll (0).
Antal paniktankar: Ganska många.

And the winner is..

Kolla, jag vann en tävling/lottning! Tror jag aldrig har hänt förut. Kanske mest för att jag aldrig deltar, men ändå. Känner mig nästan lite stolt. Och sjukt nöjd, hårjox kan man aldrig få för mycket av med mitt barr.

Det här är för övrigt den enda blogg jag läser som ens är nära att hamna i mode/skönhetsbloggskategorin. Jag älskar Karin Widén och kanske mest hennes vanliga blogg men smartnessen kommer igenom även i denna.

Reaktionsförmåga

Jag har vetat om att min brorsa ska gifta sig i javenne, ett år? Exakt datum i åtminstone 5 månader. Idag ba MIN BRORSA SKA GIFTA SIG? PÅ LÖRDAG! Så jag ringde honom och var lite nostalgisk en stund och nu ska jag skriva ett tal. Jag har aldrig hållit tal på ett bröllop förut. Och jag vill så gärna att det ska bli ett fint tal. Ett sånt där som folk får tårar i ögonen OCH skrattar av, hur gör man det? Och som brudgummens lillasyster, är det ok att rikta sig mest till honom? Naturligtvis lite till bruden med men det är ju MIN BROR? SOM SKA GIFTA SIG!

Ursäkta versalerna, jag är lite chockad här. Man skulle kunna tro att jag fick inbjudan för en kvart sen. Om någon känner att dom är världsabäst på tal, ge gärna tips på saker att tänka på. Det måste vara absolut dödsfärdigt på fredag kväll.

please sister give me something i´m not doing so good

Nång gång för länge sen kom min vän David fram till att pälsdjursallergi mest bara är dålig uppfostran. Ungefär så resonerar jag även alltsomoftast om förkylningar/sjukdomar. Om jag inte tänker på det så finns det inte. Det går sådär. Det brukar fungera bättre på pälsdjursallergin faktiskt, den har jag ignorerat i trettio år nu. Så länge man kan andas dör man inte. Gäller även pollenallergi. Mitt största problem nu är att dom verkar ha gaddat ihop sig alla tre och bildat en arme av dunkande tinningar, svullna ögon, kliande hals och allmän känsla av fysiskt katastrofområde. För första gången sen jag flyttade hit för ett par år sedan tänker jag faktiskt uppsöka vårdcentralen. Det är inte så att det är första gången jag behöver vård dom senaste åren utan mer att akuten brukar vara min vårdinstitution of choice pga klumpighet/blodvite och/eller ovilja att söka vård i tid. Väntetiden brukar minska avsevärt när man droppar blod på golvet, kommer med ambulans eller svimmar i väntrummet men någonting verkar ha hänt även på den fronten eftersom jag fick en tid genast utan att på något vis vara döende. Har svårt att tro att privatisering av sjukvården är något att glädjas åt i längden men just idag var det sjukt praktiskt.

tisdag 10 april 2012

Vemodsväder

Förutom fysisk vissenhet har jag inte speciellt mycket att hänga läpp över men minsta blick mot världen utanför får mig att vilja lyssna på Melissa Horn och anlägga en skör min. Krypa upp i en fönstersmyg i raggsockar och se svår ut. Sånt här småregnande är så himla mesigt, spöregn eller solsken tack så mycket.

Hej men nej

Min kropp säger sjuk, min hjärna säger nej. Det är mycket sällan bra timing med mastodontförkylningar (förhoppningsvis, halsfluss är ett än sämre alternativ) men just den här veckan känns som en ovanligt dålig sjukvecka. Malmöjobb och bröllop. Sjukbädden är inte ett alternativ. Måntro om det fungerar med den gamla beprövade metoden att bara ignorera den tills den ger upp?

måndag 9 april 2012

Blygsamheten

Jag tror att jag precis gjorde världens absolut godaste broccoligratäng? Den är så god att jag har god lust att gå över med lite till random granne bara för att dom ska få berömma mig.

Baksmällan

Jag är inte bakfull i någon egentlig mening men den här känslan av att det är slut på alla lediga dagar den här helgen, soffan gapar tom och det enda som återstår är att kamma ihop sig, städa upp och gå och lägga sig är ju rätt trist. Får liksom inte någon fart på det hela och vimsar bara mellan tvätthögar och tomma kaffekoppar. Pillar i mycket, får lite gjort. Borde nog ringa någon, göra något eller bara ge mig ut på lite frisk luft men det känns så...håglöst. Hej lilla vardag, min ständige nemesis.

Och dom åt och drack, drack och åt

Ja vad ska jag säga? Vi har inte svultit ut påsken direkt.


Helgen kan väl närmast beskrivas som en orgie i mat och en hel del vinnörderi. Det blir lätt så i det här sällskapet som alla både lever av och på det. Blev hungrig bara av att kolla igenom mobilbilderna.

lördag 7 april 2012

Säg vad du tänker för all del

-Har du sett Evita?
-Ja?
-Du ser ut som en av dom där damerna i början, från begravningen.

Svarta strumpor, svarta skor, svart klänning, stora solglasögon. Hon kan ha en poäng. Men vafan, det är påsk. Katolsk änkefru kan väl ändå inte vara helt fel look?

fredag 6 april 2012

Varken eller

Gårdagen var rätt sansad. Likväl huvudvärk. Och inga piller hemma. Typiskt. Nu ska jag åka och hämta bra person på Centralen och sen ta med henne på häng med fler bra personer på bra ställe. Bra plan va? Inget kan gå fel med så många bra´n.

Mäklaren ringde mig i morse, hon värderade lägenheten till lite mer än vad jag hade trott och har även hunnit visa den för en spekulant innan jag ens har bestämt mig för lägga ut den hos henne. Tänk om jag har den såld till veckan? Sån tur törs jag inte tro på men fatta vad skönt att bara ha eländet överstökat på mindre än en vecka.

torsdag 5 april 2012

Helg! Helg var det här!

Naturligtvis såg trafiken till att min dag inte blev så kort som jag tänkt mig men vad gör det när jag bara har en itsybitsytinywinypyttegrej att jobbfixa imorgon och det sen är tokhelg i flera dagar och bra människa har abonnerat soffan. Ingenting, I tell you. Blev dessutom precis full på mindre än en hel öl, jag är ingen dyr tjej i dagens dagsform minsann. Diskuterade skillnaden mellan karatefylla och tonårsfylla i bilkön idag och skulle helst vilja undvika bägge ikväll så det är nog bäst att äta något nu. Hej svejs.

Åh, det är egentligen samma sak men det krävs att man gör något jobbigt korkat för att uppfylla kriterierna för tonårsfylla. Skämsryser man inte fortfarande en vecka senare har man bara varit full.

/mvh Mkt Mogen -81

Jag ser ljuset Jonathan!

Nu jäklar. Solen skiner, sneakersarna är på och på motorvägen till Uppsala kan ingen höra mig skrika med till musiken. 10 mil, 3 möten, helg. Så jävla mycket helg.

onsdag 4 april 2012

Åh

Jag tror föresten dom där mötena var ganska lyckade. Jag hoppas verkligen att dom var det. Vad det gäller lägenheten i Norr så ringde mäklarinnan för lite kompletterande uppgifter idag, värderingen får jag imorgon. Släpp inte tummen.

Ja men lite lunch på det här så

Grej jag tackar mig själv för idag: Att jag var så förutseende att jag direkt hemkommen från utemiddag igår ställde mig och lagade mat som jag bara kan värma nu.

Annan bra grej: Sprang igenom Monki när jag ändå var ute och rännde. Såg en klänning hänga skyltad mitt i rea-sektionen men hittade den ingenstans, frågade om det var sista exet och fick jakande svar. Bad att få den nertagen och provade, satt som en smäck. Gick till kassan och det visade sig att det inte alls var halva priset på just den egentligen utan att den var ny men fick den för halva ändå av gulletjej i kassan pga falsk marknadsföring. Utan att ens be om det. Jag hade gärna hostat upp dom 400 den egentligen kostade men nu, helt säkert vårens mest använda klänning för det facila priset av 200 pix. Tacktack.

Påskägg

Medans jag var ute har det visst varit påskäggsutdelning här. Our style. Och det är inte den högra flaskan som är liten, det är den vänstra som är stor. Vuxenvin, kärt benämnt. Just den finns för övrigt på ett systembolag nära dig, vid beställning, och lämpar sig alldeles utmärkt väl för en kväll vid grillen. Själv funderar jag på att ta den med ett sugrör nedstucket i medans jag ligger i soffan ikväll. Precis lagom hög flaska.

Närå. Det ska jag inte. Tror jag, beror på eftermiddagen.

Hjärtattack

Ungefär ett hjärtslag och en inbromsning ifrån att köra över en tant med kryckor som klev rakt ut mot röd gubbe på Götgatan. Blev orimligt rädd/arg och skällde rakt genom rutan. Alldeles oavsett skuldfråga vill jag inte köra på någon. Fy fan. Bra start på dagen. Lugn som en filbunke, verkligen.

Mantra

Kan vi kollektivt hålla ett par tummar för mig idag? Dagen bjuder på några möten som är rätt viktiga för mig och under tiden jag sitter i dom ska min lägenhet i norr värderas. Det skulle vara så himmelskt jäkla obeskrivligt skönt om bägge delarna gick bra. Lite medvind och en puff i ryggen. Lite ro och lite energi.

tisdag 3 april 2012

Som en sval handduk på en feberhet panna

Min dag hotade att aldrig ta slut idag, faktum är att den nog egentligen inte ens är slut men en timme med god vän, god mat och en god liten öl var exakt precis vad jag behövde. För övrigt, om ni har ärenden i närheten, gå och ät lite asiatiskt på Barbro i Hornstull. Yumyum.

What goes up must come down, this I know

Jag sover som en kratta och har gjort det nån vecka nu. Jag har alltid haft lite kruxigt att somna men har alltid sovit väldigt bra när jag väl dunat in. Ny grej är att inte göra det. Drömmer hejvilt och väcker mig själv, ibland med hjärtat i halsgropen och ibland helt utan förklaring. Jag verkar inte vara själv heller, halva min bekantskapskrets säger samma sak. Stressade hjärtan och dålig sömn. En av mina bästa fick nog och har tagit tjänstledigt från sitt mycket välbetalda och lite fräna jobb och sitt eget privatliv för att ägna tio veckor åt att klippa får längst ute på öde norra Gotland. Textbook klyscha men tanken tilltalar mig mer och mer. Inte på grund av att mitt jobb skulle vara vare sig speciellt fränt eller välbetalt eller mitt privatliv något större kaos än vanligt men för att jag börjar bli väldigt, väldigt trött. Något i mig hoppas att han ska ringa nån vecka in i det och vara dödligt uttråkad så jag slipper tänka tanken på att följa efter.

måndag 2 april 2012

Skuggan

Jag har sovit hemma hos min kompis Nina inatt. Eller kanske mer korrekt hos hennes hund Armando, 25 kg kärlek i form av engelsk bulldog. Han har varit klistrad ungefär en centimeter från mina knäveck sen jag kom. Förutom när jag duschade, då låg han utanför badrummet.

söndag 1 april 2012

End of drama

Färjan sjönk naturligtvis inte. Men för säkerhets skull satt jag vaken och hoppade till vid minsta skrammel hela vägen ändå. Snark.

Hudlös

Jag är på väg till Gotland. Hatar färjor. Hela mitt katastroftänk går i spinn. När jag var tolv förlorade en familj som vi stod nära sin pappa i en färjeolycka. Det var några år före Estonia och fick inte alls samma publicitet. Färjan var mindre och inte alls lika många människor dog men för oss som var mitt i det var det självklart enormt hur en färja bara kunde gå till botten och att en människa bara var borta. Inte ett spår annat än dykbilder på personliga tillhörigheter. Jag minns hur hans döttrar och jag lekte anden i glaset och fantiserade om öde öar. Rys.

Dom få timmar jag har sovit har ägnats åt mardrömmar och jag vaknade snyfthulkandes vid sju i tron att någon jag bryr mig om var borta, försvunnen utan spår och fast jag vet att det inte är sant kan jag inte skaka av mig känslan av ledsenhet. Fast bra sak är Gotländska. Mycket trygg dialekt.

Update: trygg dialekt tills den börjar läsa upp säkerthetsinstruktioner. Då mycket olycksbådande dialekt.