fredag 28 oktober 2011

Humöret

Pendlar så fort och kraftigt att jag inte ens hänger med själv längre, än mindre gör någon annan det. Från världsbästa till genomdepp och tillbaka igen på ungefär en blinkning. Värre än vanligt alltså. Allt går så fort och där mycket går (nästan overkligt) smidigt är annat så komplicerat att jag inte ens ids tänka på det.

Proppar in lurarna djupt i öronen med flickorna rad och biter ihop. Så får det vara idag.

onsdag 26 oktober 2011

Hepp

Konstiga saker jag gjort idag: tecknat ett gymkort och suttit halvnaken framför en svart spegel i en studio med en nässpray riktad mot ansiktet och smilat som om det inte fanns en morgondag mot en (rätt jäkla snygg) fotograf.

Är det ok om jag går och dricker lite vin nu?

Banjogrannen

När jag sa att banjospelandet inte stör mig? Jag tar tillbaka. Om jag bara visste exakt vart ljudet kom ifrån skulle jag hänga människan i strängarna alternativt trycka ner hela instrumentet i halsen på dåren.

Förutom det är det en himla bra dag. Jag har inte varit vaken mer än 2 timmar och fått mer (nytta) gjort än på dom senaste två veckorna vilket gjorde underverk för humöret. Ledig är jag också. Hann inte mer än tänka "umgänge" så var en fika och ett senare vinhäng inbokat. Typiskt bra dag. Tur för banjomannen (det MÅSTE vara en man) det. Annars hade jag haft tid att leta upp honom.

tisdag 25 oktober 2011

Ironin

Jag går på antiinflammatoriskt, skrubbade precis bort flagnade hud från min söndersnutna näsa och bokade tid för fotografering för tidningen Topphälsa ungefär samtidigt. Det är det där reportaget om nässpraysmissbruket dom gjorde för tusen år sen och jag glömt. Ska jag berätta om mitt återfall som fullfjädrad knarkare?

måndag 24 oktober 2011

Lycka är

..att hitta en bortglömd karta diklofenak och en tub voltaren djupt ner i bra-att-ha-lådan. Har gått hela helgen med nån knepig nackspärr. Igår hade det gått så långt att alltihop kändes inflammerat och jag inte kunde lyfta höger arm över axelhöjd och natten innan fick jag försöka sova platt på rygg vilket är obegripligt obekvämt. Började smörja och tog ett piller när jag kom hem inatt och det känns redan lite bättre. Ibland är den där oförmågan att rensa lådor och kasta grejer väldigt bra.

Mittemellan

Jag har redan så smått börjat pyssla med nya jobbet. När jag väl bestämde mig för att byta kunde det inte gå fort nog och dom verkar mest tycka min entusiasm är rolig och låter mig gärna hållas. I fredags hängde jag på kontoret och provade vin innan jag tog rygg till ett event på Operaterassen. Innan mitt eget jobb. Nu har jag masat mig upp och tänker gå på morgonmöte. Innan mitt eget jobb.

Det blev plötsligt så mycket tid över när skolan är färdig. Så pass att jag snokade runt på Medborgarsskolans hemsida igår. Överväger en kvällskurs i spanska. Jag kommer säkert ha fullt upp ändå men egentligen är det väl lika bra att utnyttja att jag redan har ångan uppe. Har alltid velat kunna spanska. Vi får se hur länge det här tempot sitter i.

lördag 22 oktober 2011

Survival of the fittest

Det är inget jättepiggt arbetslag här idag, det kan man inte säga. Väldigt märkligt med tanke på vilken energi vi alla uppvisade hängandes över barer för bara några timmar sen. Kul föresten att vi är så populära idag, att det är fullt och så.

Jag har börjat se det här arbetspasset som ett strategiskt krig för överlevnad, ett Robinson eller ett maraton. Vem köpte godis på vägen hit? Denne är min paktkamrat, tills saltlakritsen är slut allafall.

Thirty and counting

Älskar mig själv nu. Älskar att jag kom hem halv sex imorse, älskar att jag är så duktig på att dricka shots och framförallt älskar jag att jag börjar jobba om en timme.

Why oh why?

fredag 21 oktober 2011

Det gick visst lite för bra nu

Min katt visar med all önskvärd tydlighet vad han anser om att bo på bondgård genom att rymma så fort han får minsta chans. Varje gång drar han till en granne 3 km bort och sätter sig under hennes farstubro och piper övergivet. Syster har nu fått åka och hämta honom fem gånger och vi kan väl börja konstatera att det här inte fungerar. Obegripligt är det, han har allt han kan önska där. Skog, mössfylld lada och kärlek och öppen spis inomhus, men icke. Förmodligen är konkurrensen som herre på täppan för stor bland får, höns, ankor och hundar men man tycker att en gård borde kunna räcka för dom alla.

Så nu då? Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra. Jag kan ta hit honom men jag vet ju att han inte vill vara innekatt. Min mamma skulle kunna vara en kortsiktig nödlösning men jag skulle bara strax ha samma problem igen. Chansen för mig att hitta ett nytt boende i Sthlm där han kan vara utekatt är ungefär lika trolig som att jag vinner summan vad det skulle kosta på Triss.

(och den där sista utvägen får det fortfarande att svartna framför ögonen på mig)

Helvete.

torsdag 20 oktober 2011

Det blir sällan som man (jag) tänkt sig

Jag skulle jobba hela dagen och kvällen igår men framåt kvällen insåg vi att vi var överbemannade och jag klev av. Siktet var inställt på sängen och förkylningskurerande men slutade med vin tillsammans med min sommarsambo och ytterligare en vän. Vi har inte träffats en enda gång sen vi sa hejdå i slutet av augusti. Efter tre månaders dygnet-runt-umgänge var det en välbehövlig paus men nu var det verkligen skoj att surra ikapp. Det händer så mycket i allas liv nu, både mitt och hennes ändras i rasande takt inser jag när det blir såna där updates. Nu efter en lätt bakfull förmiddag ska jag ta tillvara på den strålande solen ute och ta en promenad till jobbet istället för tunnelbanan. Veckorna är räknade för lediga eftermiddagar och den där tvätthögen i soffan som har legat sen i tisdags kan lika gärna ligga en dag till.

tisdag 18 oktober 2011

Havererad kvällsplan

Det bidde inget pyssel-bad-serie av den här kvällen. Min ensamkväll blev istället folk runt köksbordet och trivsamt surr. Dock hann jag tvätta först och har haft fula mjukbrallor på hela tiden så det räknas ändå som innekatt tycker jag nog. Det som i förmiddags var ett läskigt gråregn är nu ett svart nattregn som bara är mysigt för att jag inte behöver gå ut i det utan istället kan gå runt här med den där varma känslan som bara riktigt fina vänner kan lämna efter sig.

Innekatt

Med en helt ledig dag utan några som helst åtaganden, spöregn ute och en lätt feber i kroppen känns det helt ok att spendera den här dagen hemma. En snabb vända ute för lite frukost och nödvändighetsshopping är avklarad och nu ämnar jag ägna resten av dagen åt att plocka här hemma, tvätta och kura under täcket. Se nån serie, läsa lite bok, ta ett bad. Kan låta tråkigt men gud vad jag behöver det här nu.

Nu, på med Spotify och mjukbralla. Inget mindre än ett bombhot får ut mig härifrån idag. Ni kan få dela playlist med mig om ni vill? Lite gammalt, lite urgammalt och lite nytt.

Snörvel

Gick och la mig vid tio igår efter en övnings-aw med en vän. Vi sågs vid kl 17 på en bar som ligger alldeles nära båda våra kontor, drack två glas vin och blev fnittriga. Jag hade varit och skrivit avtal på mitt nya jobb (vilket jag skrev från mobilen men det inlägget har försvunnit ser jag?) och våra kontor ligger alldeles nära varandra på Götgatan.

Allafall, jag går aldrig och lägger mig så tidigt men jag skyllde på att sömn inte har varit högprioriterat senaste veckan. Sen vaknade jag med feber och igentäppt, snorig näsa. Vad är det med den här hösten? Så mycket feber som jag har haft i år har jag inte haft sen dagisåren. Inte ok. Nu ska jag gå till apoteket och storhandla vitaminer och förkylningsjox, så här kan vi inte ha det.

måndag 17 oktober 2011

Temperaturskillnad

Igår morse när jag gick till flygbussen från lägenheten i Barcelona gjorde jag det i linne och kjol. Nu huttrar jag i byxor och hood, inomhus. Det blev verkligen höst på riktigt veckan jag har varit borta. En dålig grej med det här nya jobbet är att jag på det gamla, det jag fortfarande kommer ha en månad, blev lovad några veckor ledigt i slutet på vintern. Några veckor som jag helst hade velat lägga på en strand någonstans men nu går det nog bort. Inleda med att försöka ta semester känns inte fullt lika naturligt nu som det gjorde när jag klev in på förra jobbet men det skulle behövas efter en sommar där det inte var många timmar ledigt. Jaja, hur kul är det egentligen att läsa böcker i solen, surfa, äta färsk ananas till lunch och få ränder efter en bikini i februari? (precis hur kul som helst, crap)

Skolan är över, jag har ett diplom med mitt namn på och kan alltså göra precis vad jag vill med den här lediga dagen. Mycket, mycket konstig känsla efter ett år av dåligt samvete varenda ledig dag. Jag ska börja med att skaka liv i C som ligger och snarkar i rummet, vet inte vilken tid i natt han ramlade in men jag vet att jag själv var vaken sent och hade hunnit somna. Han har lånat lägenheten över helgen för att se Britney och nu måste han tyvärr dra nästan samtidigt som jag kom hem igen men en frukost ska vi väl hinna dela allafall. Om jag får upp honom ur sängen dvs. Att döma av den uteblivna reaktionen på mitt stökande runt här kan det bli en kamp men vi har inte setts på månader så han får snällt kliva upp och hänga med mig en stund.

fredag 14 oktober 2011

Det hårda livet

Jag har hittat wifi i en yttepytteby i Priorats berg och sitter med kaffekopp och disig morgonsol. Igår var vi i flera vinerier och provade direkt ur faten, klättrade omkring i livsfarligt branta vingårdar och avslutade med en gudomligt god 7-rätters middag för 25 euros. En av vinmakarna vi hade hälsat på var kusin med restaurangägarna och måste ha gillat oss för han tittade förbi med två magnumflaskor av sin -97a precis lagom tills vi hade hittat restaurangen. Sa jag att det hela tiden är typ 27 grader varmt?

Det är inte så synd om mig nu. Nu ska vi leta vingård igen.

tisdag 11 oktober 2011

Tjejgrej

Jag tror egentligen inte på att kategorisera saker könsspecifikt. Med det sagt så har jag en väldigt kvinnlig egenskap som jag avskyr. Kvinnlig för att jag aldrig har sett den på en man över 15 men hos många kvinnor och avskyr för att det är så jävla ovärdigt.

Varje gång jag blir riktigt, riktigt arg, sådär arg att det blixtrar vitt bakom ögonen och folk gör bäst i att hålla sig ur spår så kommer tårarna. Jag har lärt mig att hålla dom brännande bakom ögonlocken istället för LilleSkutt-sprutande men likväl kommer dom fast jag inte är ett minsta lilla dugg ledsen, bara arg. Jag har även lärt mig att inte bli så här arg speciellt ofta (tack och lov, det är inte jättecharmigt, jag lovar) men idag blev jag det och som ett brev på posten kommer dom där tårarna. Dom stannade bakom ögonlocken tillsammans med dom vita blixtrarna men ändå. Håll er väck tårjävlar. Ni gör mig bara ännu argare.

(jag är inte arg längre. Det var berättigat och gav resultat och det räcker så.)

Utgifter, intag och när det blir värt det

Nån gång någonstans har jag läst eller hört att rovdjur innan varje utfall gör nån form av primitiv uträkning på om bytesdjuret genererar tillräckligt med kalorier för att motivera jakten.

Det här kan man ju applicera på massa saker men för mig blir det väldigt tydligt varje gång jag äter apelsin utan att ha tillgång till kniv och nåt att skära den på. Jag älskar apelsiner men fullkomligt hatar det vita mellan skalet och köttet vilket innebär att jag ägnar ungefär en halvtimme åt att skala varenda liten citrusfrukt men ungefär en minut åt att äta den. Ovärt. Tills den dan man tvingas sitta i ett klassrum och lyssna på 22 examensarbeten som inte är ens eget. Jag gjorde mitt igår och är således färdig med den här utbildningen (om mitt var godkänt alltså, det vet jag imorgon) och har redan nu hunnit trycka tre apelsiner i ren tristess. Minutiöst befriade från vitt, beskt elände. Nu har jag slut på apelsiner och mina motspelare i wordfeud verkar ha nåt vettigare för sig, därav inblicken i min förmiddag som jag betydligt hellre hade ägnat åt sömn än apelsiner och meningslösa blogginlägg.

söndag 9 oktober 2011

Konsten att läsa en annan människa

När jag valde baksätet, stoppade lurarna i öronen och till råga på allt slog upp en tidning så var det INTE en signal till taxichaffuören att en redogörelse för vart jag ska, varför jag ska dit, hur länge jag ska vara borta och vad jag jobbar med vad jag var sugen på. För att inte tala om hur ointresserad jag är av vad han har gjort i helgen.

Det måste vara skönt att vara så fullkomligt oförmögen att ta in sin omgivnings sinnesstämning. Man behöver liksom aldrig fundera så mycket.

Den sista färden

Jag är långt ifrån nöjd med att masa mig ur sängen efter mindre än fem timmars sömn, det börjar bli lite för många såna nätter nu. Dygnen har för få timmar. Nåt jag däremot är nöjd med att det här, om allt går som det ska, är sista resan till Båstad. Sista nätterna på Sporthotellet Drivan och sista veckan i skolan. Förhoppningsvis tar jag examen på onsdag, strax innan jag placerar rumpan på ett flyg till Barcelona för några sista dagar med klassen. Häng, vingårdsbesök och vin. Lite värme och sol hoppas jag. Känner mig väldig värd det faktiskt.

lördag 8 oktober 2011

Working nine to five?

När jag skrev att jag var så där nervös? Det var för att jag för första gången i mitt trettioåriga liv sökte ett jobb och till min förvåning blev kallad till intervju. Efter en vecka med fler intervjuer har jag uppenbarligen lyckats övertyga både dom och mig om att jag är rätt kvinna för jobbet (vilket jag inte ännu är helt övertygad om, det får visa sig). Så, från andra veckan i november ska jag lämna krogen, i alla fall delvis. Jag kommer ha en plats på ett kontor och ha en arbetsdator och telefon men jag kommer inte behöva sitta där hela dagarna vilket är en evig tur, jag får myror i brallan av sånt. Jag kommer nästan hela tiden jobba dagtid. Om allt går som det ska kanske jag kommer få resa lite. Det hela är väldigt, väldigt märkligt för en person som har spenderat hela sitt vuxna liv på restauranger och barer och aldrig haft ett jobb där ett skrivbord finns med i arbetsbeskrivningen.

Så jag ska alltså sluta sälja vin på krogen och istället försöka sälja vin till krogen. Vi får väl se, det kan hända att jag står med mössan i hand och vill tillbaka till min trygga restaurangvärld om ett halvår men det får visa sig, jag skulle inte ha förlåtit mig själv om jag inte tog chansen. Men hej prestationsångesten! Vi kommer nog hänga en del i fortsättningen du och jag. VD:n satte lite fingret på det hela när han i telefon igår sa Vi chansar lite med dig nu Mimmi men vi skulle inte ha gjort det om inte magkänslan sa att det var rätt och någonstans där kände jag att jag gillar honom som fan. Magkänslor är något jag förstår mig på och min säger mig att det här kommer bli svårt och utmanande men förhoppningsvis riktigt roligt. Önska mig lycka till.

fredag 7 oktober 2011

This is me then

Om ni vaknade och liksom kände vem är jag, egentligen? så kan ni kolla det här. Säkert helt ovetenskapligt men rätt skoj. Här är jag. Inga överraskningar, jag visste redan att jag har hjärnan i magen.

I hate when this happens

Alltså, jag kom hem från jobbet och så är det någon som har sprängt en bomb här. Kläder, papper, böcker och saker ÖVERALLT. Det måste vara en bomb. Eller en tjej som fick ett utbrott i garderoben och dessförinnan tänkte sortera upp alla böcker/papper men hittade på nåt annat mitt i och sen fick bråttom iväg. Ungefär samma sak.

torsdag 6 oktober 2011

Om ni undrade över suset av lättnad som gick över Stureplan vid 23.30 igår

Fick mail från min lärare igår att jag klarade tentan. Ljudet från pusten av lättnad måste ha ekat över hela City där jag stod på jobbet och inte riktigt vågade öppna mailet med alla mina kolleger ståendes runt om. Min favvoklassis som jag även jobbar med var också godkänd och vi var två av tio som var det vilket innebär att över 50% av klassen inte var det. 50% är rätt mycket. Sjukt skönt att vara på rätt sida den siffran. Tror faktiskt inte jag hade pallat att ladda om för att skriva om den.

onsdag 5 oktober 2011

Energischizofreni

Jag pendlar så mycket i energinivå nu att det är smått löjligt. Jag har två lägen, Duracellkanin och Död Sill. Antingen så fixas det i en rasande takt eller så ligger jag i sängen med en knappt synbar nästipp ovanför täckeskanten och ids inte ens byta kanal på teven.

För en stund sen, Duracellkanin och himla excel.
Just nu, död sill. Hur många avsnitt av Hem till Gården finns det egentligen?

måndag 3 oktober 2011

Skenheligheten

Jag tycker verkligen, verkligen att det är viktigt med vällagad mat med bra råvaror. Verkligen. Vilket inte på något vis hindrar mig från att leva på restaurangmat (som iofs ofta uppfyller dom kriterierna), mackor och takeaway. Men nu, med ett stort arbete ondskefullt stirrande på mig från ett worddokument (för att inte tala om excel-arket bakom) då blev det plötsligt fart på den inre husmodern.

Självklart var jag tvungen att gå till en affär som ligger längre bort. Deras tomater är nämligen ekologiska. Sen måste jag skära mitt halvkilo tomater i småsmåpyttesmå bitar och omsorgsfullt och ofta röra i den, långkokade, tomatssåsen. Det kommer säkert bli jättegott men hade förmodligen smakat bättre utan den där beska smaken av att försöka lura sig själv men misslyckas.

Huvudvärken

Ok, jag har haft huvudvärk i en vecka nu? Att det var lite värre igår är inga konstigheter men det är så här varje dag nu, mer eller mindre bara. Känns sådär att börja varje dag med panodil faktiskt.

Måndag, i dess allra mest måndagiga betydelse

Jaha, jag skulle behöva skriva ett examensarbete. Idag. Klart jag har vetat om ett tag att del 1 ska vara inmailad på torsdag och att jag jobbar mycket den här veckan men det var som att sticka hål på en ballong när vi skrev senaste tentan. All ork och motivation pös ut genom fönstret tillsammans med fantasin och inspirationen som helst ska vara med i arbetet. "Sen" har plötsligt blivit "Nu, helst igår".

Så i brist på ork, motivation och inspiration får jag alltså ägna mig åt disciplin. Inte min favorit. Vädret är på min sida dock, det som i helgen var 20 grader och sol är nu kallt, grått och blött. Passande och inte inbjudande till att strosa runt och sniffa på blommorna.

söndag 2 oktober 2011

They tried to make me go to rehab. I said yes yes yes

Delar av familjen har varit här över helgen och det har på alla sätt varit fantastiskt men den här familjen och mat alltså. Och vin. Stadigt pannknack och en känsla av valross nu. Den här veckan får bli lite rehab, nästa åker delar av klassen inkl jag till Barcelona för att besöka lite vinområden, äta gott och dricka gott så den här veckan viker jag gärna åt vatten och sömn. Nu, renbäddad och fluffig säng och Sex and the City på den bautastora teven familjen släpade hit från Göteborg. Jag grinade lite innan första reklampausen, ett mycket säkert tecken på bakfylla.