lördag 30 april 2011

There´s nothing here but what´s here is mine

Såg en bit på "En djävulsk romans" igår kväll. Med skämskudde. Men det braiga var att jag helt hade lyckats glömma bort mina tonårsfavoriter Placebo. Deras Every me, every you är med i soundtracket. Den skivan, Without You I´m nothing, lyssnade jag helt sönder vintern jag flyttade hemifrån. Många, mååånga minnen i dom där låtarna. Hela skivan verkar inte finnas på Spotify, trist. Är helt säker på att jag har den i (djävuls)-förrådet i Svallet dock, det får bli ett mission att sortera upp det där förrådet i sommar, om inte annat för lådorna med cd-skivor.

Nu slut nostalgitripp. Vin i sikte.

Mellan här och där

Sista arbetsdagen på gamla jobbet igår. Hade tänkt gå ut med kollega efteråt men kombon av två nätters bristfällig sömn och pollenallergi-piller sänkte mig. Dog i soffan med den kombon + riktig kombo som var minst lika trött som jag och övervägde ett tag att somna på plats när det verkade helt obeskrivligt jobbigt att förflytta mig tio meter till sängen och borsta tänderna på vägen. Lika mosig idag. Hata pollen. Kvällen har lösa planer med vin och fint folk som jag har fått tacka nej till så himla mycket häng med under vintern och dagen får nog gå till städ-tvätt-plugg-lämna in deklaration. Älska häng och lösa planer. Sådär på resten. Imorgon hägrar Båstad igen och jag ser faktiskt fram emot det, bra föreläsare och kvällssurr med min Drivan-roomie som jag knappt har sett sen sist. Ser sådär fram emot bilkörningen dock men det borde gå på autopilot vid det här laget. Märker ni att jag skriver högstadiedagbok bara för att jag inte har nån lust att tömma tvättmaskinen och försöker skjuta på det? Det gör jag. Hej´rå.

fredag 29 april 2011

Trulo

Fejjan frågar mig vad jag gör just nu och jag tänker truligt att det ska du skita i. För jag sitter längst inne i mörkret på ett sunkigt cafe med Johnny Cash i lurarna och kniven mot strupen medans alla andra i hela världen, minst, är ute i solskenet. Ett par timmars jobb på förmiddagen sabbade balkonhänget och nu bara måste jag få in lite grejer till skolan innan jag kliver på igen.

När jag blir stor ska jag börja sluta skjuta på saker.

Eh...hej?

Kollade besöksstatistiken här nu, brukar inte göra det men jag blir alltid nyfiken när nån för mig ny kommenterar. Förstod rätt fort vad som hade hänt men eftersom jag inte är riktigt van vid flera hundra klickningar hit på nån timme hann jag ändå bli lite paranoid. Oklart över vad i och för sig. Men hej allafall.

Och när vi ändå är på´t, du som alltid googlar dig hit via HELA bloggadressen i googles sökfält, är det inte enklare att skriva in den i webläsaren på en gång? Just saying.

torsdag 28 april 2011

Tankarna som jagar mig

Jag kan inte sluta tänka på det här. Hur högt på behovs-stegen har vi egentligen kommit när vi checkar in våra surdegar på hotell? Kan alla surdegar matas med samma mat när dom checkar in eller skickar mamsen och pappsen med en övergångs-diet? Om en surdeg dör, utgår ersättning då? Eller tänds åtminstone ett ljus medans fönstret ställs upp så själen kan flyga ut?

Och vem har egentligen gått längst, den som tar med sig sin surdeg till Mallis eller den som checkar in den på Nytorget?

PS 1. Jag gillar surdegsbröd och tycker ändå att det är rätt fint att man har en liten jäsande bytta men det är ungefär som religion. Rätt fint tills det går över i fanatism. DS.

PS 2. Om nån ser mig checka in en bytta på UD nästa sommar, säg gärna till mig att skärpa mig då. Tack.

..och det bli bara bättre

En elev på konstfack har även tagit på sig uppdraget att dokumentera vad som händer med dom stackars degarna som ingen hämtar. Sommarkatts-degarna. Kan inte sluta fnissa.

Dagens garv

Urban Deli har öppnat surdegs-hotell. Japp. En plats där hela söderkollektivet tryggt kan lämna sina degar för mat och kärlek så dom inte dör under semestern.

Naturligtvis en helt logisk utveckling. Likväl väldigt roligt.

Ps. Jag gillar Urban massa och tycker egentligen att hela tilltaget är rätt smart. Fortfarande, sjukt komiskt.

I'm not here

Solen strålar och jag skulle ha varit ledig till klockan 3. Notera skulle. Men nån annans akuta tandläkartid och en tredjes lunginflammation förvandlade det istället till en 14-timmars arbetsdag. Att den som faktiskt är på plats inte kan bära saker på grund av nyligen inopererade plasttuttar orkar jag inte ens kommentera. Mentalt är jag inte här, jag checkade ut igår och befinner mig ätandes frukost på ett soligt trottoarcafe i Köpenhamn, om nån undrade.

onsdag 27 april 2011

Adjö sotsvarta surhumör, Hello Köpenhamn!

Stegade ut från jobbet som ett åskmoln och trippade ut som en solstråle från Judit&Bertil en å en halv timme senare efter en kram, en mellanöl och en high-five:ning på en roadtrip till Köpenhamn. Svårare än så var det tydligen inte idag.

Hjärtevärmare

Den här dagen kan lätt räknas till en av årets sämsta. Det som började dåligt blev sämre i stadig takt tills det liksom brast lite. Vissa saker ändras aldrig.

Iaf berättade jag för min bästa stammisfamilj att jag slutar i månadsskiftet och sa hejsvejs om vi inte ses mer varpå äldsta dottern, kanske 8-9 år kastade sig om magen på mig i en björnkram och sa "neeeje!". Gulle. Och helt omedveten om att hon gjorde underverk med mitt sotsvarta humör. Nu ska jag packa ihop mig själv och gå och träffa ett annat Gulle som alltid är en humörs-lyftare. Gudarna ska veta att det behövs och kom som en skänk från ovan.

Dagens lilla positivitet

Kombon vindsvåning+ensam hemma+varmväder. När jag var liten var jag en sån där unge som helst gick runt i småbyssorna och mest tyckte kläder var i vägen. Det har bara inte gått över. Men eftersom det slutade vara acceptabelt att springa runt i mässingen förutom på stranden nån gång i fyraårsåldern så har jag snällt fått klätt på mig.

Alltså, jag har ingen nudist-längtan. Jag tycker bara det är rätt skönt att kunna hänga på balkongen i underkläder utan att flasha mig. Och utan att behöva se andra flasha sig.

Dagvild och sammanbiten

Den här dagen tycks gå i irritationens tecken. Lika bra att ge sig på att betala räkningar och annat sköj när jag ända är i farten. Måste boka flygbiljetter också, inte alls lika kul när det handlar om inreikesflyg tycker jag men det finns gränser för hur mycket E4:a jag står ut med.

Om jag passar på att göra allt sånt tråk nu när jag ändå är på dåligt humör kanske dagen kan få vända sen? Jag visste ju ändå inte vad det var för veckodag imorse när jag vaknade så jag kanske kan få börja om på eftermiddagen? Ok? Ok.

Dagens mest förvirrade/irriterande telefonsamtal

Ringde adressändring. Det här med att jag har bott på (snart) 5 adresser på ett år är tydligen mer än dom kan hantera och hon i telefon var närmast sur och ville liksom veta vad jag sysslade med. Varpå jag blev sur och undrade vad det angick dom. När blev det olagligt att flytta liksom?

Jag kanske bara borde skaffa mig en husvagn och en postbox som dom andra nomaderna.

tisdag 26 april 2011

Dagens E4:a

Största irritationsmomentet: Långtradare som kör om andra långtradare. Ni är lika långsamma allihopa, ur spår.

Finaste: Så himla mycket vitsippor i dikena att det nästan ser ut som snö,

Dagens ljus i slutet på E4:à-tunneln: Grillmiddag.

Tillbaka till verkligheten

Ska strax köra tillbaka till Sthlm vilket just nu känns som att köra tillbaka till krav, räkningar, jobb och dessutom som en rejäl u-sväng på ungefär 100 mil eftersom jag alldeles snart måste ner till Båstad igen.

Men det är ok, rastlösheten har nog trots allt börjat sätta in lite smått. Svårt att sova igår med fladdrande tankar om sommaren, hösten och beyond. Jag vet ungefär vad jag vill, problemet är att vad jag vill krockar med...vad jag vill, och vid någon punkt kommer det återigen koka ner till att välja. Inte min favoritsport.

Påsken har i alla fall varit fin. Har lyckats träffa i princip hela västkustfilialen av familjen, åtminstone dom jag har blodsband till, har solat, läst, promenerat, ätit gott och druckit gott. Vunnit i kort och fått stryk i kort. Jag kommer sakna dom men det ska bli skönt att komma hem igen. Some you win, some you lose liksom.

Påskens mest använda ställning, halvliggande.

måndag 25 april 2011

Balkonghäng

Fining

Liar Liar

Jag har liksom lyckats trilla in i nån semesterlunk här fast det är långt från sanningen. Dräller omkring osminkad i shorts, flipflops och bikini. Anser det vara ett projekt att ta itu med kaffebryggaren när jag för en minut är ensam hemma. Dricker vin varenda dag och ligger på soffan och läser roman.

Lustigt att jag har lyckats skjuta på så mycket med motiveringen att "jag hinner fixa det i påsk". Trodde knappt mig själv ens när jag sa det.

Allting går igen, kommer tillbaks

Konstaterade just precis i ett telefonsamtal att den mänskliga hjärnan är bra lustig som är så himlans duktig på att se andras cirklar men ständigt blundar för sina egna upprepningar.



Så, det var dagens djuplodande lilla tanke. Åter till ytskiktet.

Kollasjälv´rå

Kortleken verkar ha tappat sin roll som den största tävlingen i den här familjen. Nu är det tydligen Vem kan smälla in flest kalorier på en och samma tallrik som gäller. 

Bonusen gjorde ett tappert försök med sin anka men jag tror ändå min tårta vann.



Imorgon styr jag tillbaka till Stockholm. Det lutar åt en veckas vatten och luft efter den här helgen.

söndag 24 april 2011

Breaking News

Idag har jag bakat. Utan att behöva sanera ugnen på sprängd kaka efteråt. Jag var en duktig kicka och vägde och mätte och improviserade bara lite grann på slutet när all risk för sprängning var över. Kokade till och med egen smörkräm och gjorde förmodligen årets godaste tårta med mandelmaräng, smörkräm och färska hallon.

Större än ni kan ana. Jag har faktiskt fått hacka bort sprängd chokladkaka ur en ugn en gång.

lördag 23 april 2011

No shit Sherlock

Mamma, upprörd över mitt agerande under kortspelet -Men hur tänker du?!
Bonus, mycket lugnt -Mimmi tänker inte, hon känner.

Jag? Jag vann.

Svart på en kvart

Ok, jag har väl ett hyggligt försprång här men jag gick precis förbi en spegel. Jeeez vad solen har tagit idag.

Salong(s) på balkong

Sitter smålullig med ett (i rättvisans namn rätt stort) glas rosé med plingande mobil på balkongen i småshorts och bh fast klockan är närmare 7 på kvällen. Filar naglarna och läser okoncentrerat i en vinbok.

Ägnade bilen 3 timmars tough love med vax, fönsterputs, dammsugare och doftgran. Snart står middagen på bordet och sen åker kortleken fram. Tror inte ens att en förlust kan hota nöjdheten jag känner nu. Livet va? Så himla toppen ibland och så jäkla lätt att ta för givet.

Bara här

Jag är hos mamma och hänger några dagar. Det här har aldrig varit mitt barndomshem men det är något speciellt med att vara hos mamma. Ungefär som en klubba i huvudet. Ingen annanstans fixar jag att mer eller mindre vara totalt inaktiv flera dygn i rad utan att bli rastlös men här är det nemas problemas. Att jag dessutom blir mer än lovligt bortskämd med kaffe på sängen och sen all inclusive-service fram till läggdags av bonusen hjälper inte upp effektiviteten. Mamma lägger ner servicen nånstans vid lunchtid med motiveringen "tror du att din morsa jobbar här eller?" men han är fullkomligt outtröttlig i sitt mission att ingen får så mycket som snegla mot köket innan han har rusat upp för att fixa kaffe, mat, vatten (med eller utan bubblor?) eller vin.

Eftersom jag bara tog mig halvvägs genom tentan igår så fortsätter det straffet idag men först ska jag göra en insats med min stackars bil som är i skriande behov av lite kärlek i form av tvagning, in och utvändigt. Naturligtvis har bonusen trollat fram avfettning, polleter och vax redan innan jag slog upp mina mörkbruna och står nu och trampar och väntar på att få sätt igång med att städa min bil.

Värme råder, Daisy Duke-shortsen är på plats, kaffet är drucket. Här ska löddras.

Nej

Det gick inte. En familj har förlorat en dotter. Det här är inte min sorg men det känns fult att inte låtsas om det. Livet har varit finfult idag. Fint för mig med familj, spel-spelande, solskenshängande och kvällspromenerande i bara tischa och shorts. Fult för en annan familj inte mer än några mil bort.

fredag 22 april 2011

Långfredag Old School Style

Jag tycker vi har missat långfredagens budskap alldeles nu för tiden. Folk firar ledig dag, åker till stugor och grillar och har sig. Bara ignorerar kyrkans budskap om att vi ska lida, pinas och ha tråkigt. Själv tar jag det här på fullaste allvar och har därför avkrävt mig själv ett heligt löfte/hot om totalt utegångsförbud innan den här jävla hemtentan som nafsar mig i hälsenorna är klar. Punkt.

(Balkong räknas till inomhus, naturligtvis, nån måtta får det väl ändå vara)

torsdag 21 april 2011

Tråk

Det uppdateras rätt dåligt här på bloggy nu. Flera skäl till det, tidsbrist är en och olust, eller snarare icke-lust, en annan. Jag tycker det är rätt jobbigt att behöva tänka på vad jag skriver för att det läses och tolkas av människor som jag knappt känner. Jag har inga som helst problem med folk jag inte känner alls eller folk jag känner väl. Det är där i mitten det brister. Och då tappar jag lusten, jag bloggar ju liksom för att jag tycker det är rätt skönt att skriva, inte för att sitta här och nagelfara mina egna ord och eliminera alla risker för eventuella tolkningar. Jag funkar inte så. Jag tycker inte det är kul att skriva om jag inte får (kan, vill) skriva om allt. Fult, fint, skratt, gråt och hela balunsen. Jag skulle kunna måla hela världen rosa här om jag ville men jag tycker det är tråkigt, och jag tycker den typen av bloggar är svintråkiga att läsa. I´m not the posing kind, varken här eller någon annanstans.

Jag har inget emot att folk läser vad jag skriver, då hade jag skrivit dagbok, men jag har lite problem med hur det läses. Jag skulle lätt kunna komma förbi det genom att låta bli att blogga, byta blogg och se till att vara anonym eller sätta ett lösenord här men det känns så himla tråkigt. För det mesta är det ju ett icke-problem och det är klart att jag tycker det är kul att rätt mycket folk kikar förbi här, bekanta som obekanta. Jag gillar kommunikationen, när den är som det ska vara.

Så nu sitter jag här, med inlägg som vill ut och saker som vill skrivas men...nej. Tråk.

onsdag 20 april 2011

Friluftsdag

Jag har haft hästar fler år än vad jag inte har haft hästar. Så där till vardags saknar jag det egentligen inte så mycket men så fort jag kommer nån kilometer ut på landet börjar jag spana ut mot hagarna längs vägen och sukta. I måndags när jag kom ut till J hade en liten incident på förmiddagen gjort mig både lite upprörd, arg och småledsen och eftersom J inte var hemma så rotade jag reda på ridbyxor, hoodie och gummistövlar i hennes garderob och stolpade ut i stallet. Det finns få rutinarbeten som hjälper en att rensa hjärnan så bra som att mocka hästboxar. På riktigt. Gör man några stycken och inte har gjort det på bra länge är det dessutom jobbigt och ett utmärkt sätt att, tillsammans med några rejäla tag med sopkvasten, skotta bort aggressionerna.

Så när J väl kom hem var jag småsvettig men betydligt gladare och vi kunde dra ut på ridtur. Så jäkla skönt att få tillfredsställa lantlollan i mig.

Lånade ränder åt alla håll.

Vi plaskade fötterna lite.


Dolly passade på att öva in kaffebryggaren inför simborgarmärket.

After-ride framför brasan. Eller rättare sagt så gott som I brasan. Är man frusen är det praktiskt att vara kort. Då ryms man inne i öppna spisen.

Pyspunka

Fick helt plötsligt en helt ledig dag. Inget jobb. Ingen bilkörning. Total handlingsförlamning.

Det finns miljoner saker jag borde göra men jag fick fullkomlig pyspunka. Det har tagit mig sen nio i morse att kasta in en maskin tvätt, äta frukost och ägna 5 minuter åt min deklaration. Klockan är 3 nu. Åh, jag har tagit ett bad och bölat lite framför Oprah också. Nu har jag nog gett upp, inget av värde kommer åstadkommas idag så jag kan lika gärna lägga mig i soffan med en roman. Jag lägger en hög med skolböcker bredvid som alibi eller om energi plötsligt skulle råka flyga in genom fönstret.

Så får det bli.

tisdag 19 april 2011

Livet i en Ford Fiesta

I morse lämnade jag Norr och åkte direkt till jobbet i Stockholm. I onsdags var jag i Skåne och på torsdag styr jag mot Göteborg. Min bil börjar se ut som om jag bor i den vilket inte är så långt från sanningen just nu. Funderar lite på om jag inte bara borde inreda bagaget till en garderob med skohylla och sminkspegel. Vore betydligt mer praktiskt än att släpa dessa resväskor överallt.

måndag 18 april 2011

Framtidsvarsel?

Jahaja, här sitter jag och barnvaktar febrig nioåring samtidigt som jag försiktigt försöker räta ut min stackars rygg. Stel som en nittiåring och med en gammal ryggskada som ville göra sig påmind och tala om för mig att den inte alls uppskattar stillasittande, bäddsoffor och några hundra mil i bilen. Skulle behöva lite husmorsgympa.

torsdag 14 april 2011

Förmiddagens tvåtusentalsdilemma

Eller "Hur facebook på daglig basis komplicerar mitt liv och jag borde gå ur men jag är åt helvete för nyfiken för det". Eller "Saker jag funderar på när halva jordens befolkning lever på svältgränsen"

Jag har åtta pending vänförfrågningar som ligger och stör mig. Alla kommer från, väldigt vagt, bekanta personer. Hur jag än gör med dom här nu så kommer det bli fel. Trycka ignore = drygt. Fortsätta låta dom ligga? Dom kommer se att jag har varit inloggad och kommenterat osv via andra vänner = dryg igen. Rutinmässigt trycka ja och sälla dom till dom övriga hundratalet personer som jag egentligen inte känner? Risken är stor att jag möter personen och sen inte känner igen dom. Superdryg.

Alltså är jag artig nog att sitta här och inse, och må litelite dåligt, att hur jag än försöker göra rätt kommer det bli fel och jag kommer framstå som otrevlig. Tack ska ni ha vagt bekanta människor som rutinmässigt addar varenda kotte ni känner igen namnet på. Verkligen.

onsdag 13 april 2011

The flying cirkus

Sista halvtimmen i bilen hem från Båstad satt jag i telefon och försökte hitta ett datum för att hinna träffa någon. Nu när jag kom hem åkte personen iväg, när denne kommer hem åker jag till Svall och denne vidare till Göteborg, när någon kommer till Sthlm åker JAG till Göteborg. Och så vidare.

Vi kom fram till att nästa gång vi båda är i stan samtidigt förmodligen är första helgen i maj.
Hur blev det här mitt liv?

tisdag 12 april 2011

Mindre surr, mer verkstad

Lite dåligt bloggande här får man väl säga. Så kan det vara ibland. Nu är jag i Båstad och här är det sånt där fantastiskt västkustväder när det regnar från alla håll samtidigt. Så kan det också vara ibland. Men det är okej för jag sitter i en fåtölj framför en brasa med en stor kopp the. Inte i Båstad men i Torekov, vilket för mig känns som samma sak. Så är det.

Jag har verkligen inget att skriva, ville mest bara ge ett livstecken ifrån mig. Tjingtjing.

fredag 8 april 2011

..sippin' on gin'njuice...BIIIATCH

Min bilstereo är precis värdelös och därför lyssnar jag oftast på radio/musik i lurarna från phånen där. Lätt hänt att man vänjer sig med att man kan sjunga med då. Högt.

Mmm allafall, måste sluta med det. Och sluta åka 2:ans buss.

onsdag 6 april 2011

No more wine for you Mrs

Dam irrar runt vid köksingången (min phån vill gärna stava om köksingång till könsumgänge men det är ett helt annat blogginlägg) och jag frågar om hon söker toaletten.

-en trappa ner där vid entrén.
-är du säker?
-..ja?
-för jag var där nyss och hittade den inte?
-mm ok, men den är där, jag lovar.

Utrymmet där nere är typ 40 kvm stort varav 10 är toaletter. Undra om hon kommer hitta hem sen?

tisdag 5 april 2011

Baka liten kaka?

Lovade mig själv att stanna hemma fram tills arbetstid idag, få lite skola gjort. Nu har jag städat, pratat lääänge i telefon, ätit lunch, duschat och målat tånaglarna och har därmed tömt alla möjligheter till att slippa ta tag i eländet.

Funderar på att försöka provbaka en mjuk mandelmarängkaka. Maskera min maskning med "jobb". Jag avskyr dessutom att baka. Jag KAN inte baka och har sprängt mer än ett bakverk för att jag tror att jag kan fuska lite med recepten som vid matlagning. Det kan man (jag) inte.

Nån som har lite disciplin till övers? Jag börjar bli beredd att betala för det.

måndag 4 april 2011

Lilla Fröken Karaktär

Om jag hittade nåt till bröllopet/har tagit tag i plugget? -Naturligtvis inte.
Om jag hittade något helt annat, helt onödigt som jag inte behöver men som var så gölligt att jag inte kunde låta bli och om jag prioriterade sushi med vän framför skola? -Självklart.


Liten shortsdress med små äpplen. Så himla söt. Och så himla oanvändbar. Precis vad jag behöver. Verkligen.

Snett

Tillbaka till verkligheten. Efter helgens la dolce vita och gårdagens koma är det nog dags att ta tag i lite plugg och hemtentor. Även shopping står på schemat. Mina prioriteringar börjar bli riktigt sneda när jag ser det som en punkt på to do-listan att shoppa kläder men jag känner föga för provrum idag. Måste ha en klänning till bröllopet dock. Kan mycket väl ha något i Svallet men med tanke på hur mitt förråd där ser ut går det nog förmodligen både snabbare och lättare att ta en dag i butiker. På tal om sned så lutar hela jag i en märklig vinkel. På något vis lyckades jag sträcka något i vänstra sidan ryggen i lördags och enda bekväma sättet att gå på är med kroppen vriden snett åt vänster. Det vore toppen om det gick över tills imorgon faktiskt, kan bli tungjobbat annars.

söndag 3 april 2011

Parkerad

Sitter parkerad under en filt i en soffa med dator, fjärr, DN söndag, allt om mat:s Vinguide 2011, en skål tuttifrutti, en kopp the och mobilen inom armlängds avstånd (soffa och tv! vardag för dig-första gången på fyra månader för mig). Och en hemtenta på 7 A4, men den väljer vi att ignorera en stund. Det regnar ute.

Försöker komma på vad som möjligtvis skulle kunna få mig att flytta mig mer än till köket för att hämta nudelwoken som står där idag och kom fram till följande : Krig, husbrand och/eller Javier Bardem. Ungefär så.

Blod, bad, mat och vin

Minst sagt intensiv helg. För att dra en väldigt lång historia kort har den innehållit lagning av bil, en jävla massa packande, flyttande, städande, badande, ätande och drickande. Himlagod pasta på Nostrano med födelsedagsbarn, badkarsbadande inklusive rakhyvelsincident och SPA-badande på Sturebadet, minus rakhyvlar. Alla rätter inräknat tror jag det var 11-rättersmiddag på Grill med blivande brud igår. Jag som inte ens är så förtjust i pilgrimsmusslor åt nog det godaste jag har ätit på...år?...i en tempurafriterad sushibit med shitake och tunt skivad pilgrimsmussla. Det har druckits vin och drinkar över hela stan med ett sjukt kul avslut på Kåken i natt.

Åh, och jag jobbade i fredags.

Jag är märkligt nog inte ett dugg bakis men helt slut. Det blir en väldigt stilla söndagskväll.