lördag 30 oktober 2010

Sometimes I get nervous when I see an open door

Körde några mil norrut för att möta mina vinterdäck. För en kort, kort sekund var jag nära att fortsätta köra.

fredag 29 oktober 2010

Farväl sköna värld

Ja men det gick ju jättebra det där. Sjukt hjälpsam människa.

Problemet med hela den här skol-grejen är bara att jag med stor sannolikhet kommer dra på mig hjärtfel. Eller bara knall fall dö i stress-prestationångest-relaterad sjukdom.

the horror

Ligger inte sökrutan och status-rutan obehagligt nära varandra på fejsboken?

torsdag 28 oktober 2010

No more hängläpp

Ungefär 90% av allt som har hängt över axlarna på mig senaste veckan är jag själv helt ansvarig för. Vilket inte på nåt vis hindrar mig från att tycka ohämmat synd om mig själv när det inte blir som jag vill. Övriga procent kan jag inte göra så mycket åt, med andra ord ingen större mening att deppa över det heller.

Idag verkar det som om bitarna börjar trilla på plats (ta i trä..). Eftersom jag dels inte tog tillfället i akt när jag hade det att åka norrut och lägga om till vinterdäck så sitter jag nu här med en bil med sommardäck som jag inte törs köra norrut. Efter att dumt nog ha tackat nej till att få dom nerkörda i tron att jag hade en alternativ plan, som givetvis kraschade, kändes det hela lite besvärande men verkar nu lösa sig med hjälp av min gamla högstadie-kärlek som nu femton år senare har en vuxen-kärlek här i Sthlm och pendlar ner. Facebook-det är grejer det!

En annan grej som har hängt över mig är en lämplig praktikplats som jag behöver för skolan, och framför allt tiden att hinna ha nån praktik bredvid jobbet. Nu anar jag ljuset i den tunneln med och ska imorgon gå och ta en kaffe med en erkänt väldigt duktig kille som dessutom har rykte om sig att vara skönt osnobbig (vilket..hrm..kan vara ett problem i sammanhanget) som har engagerat sig långt bortom sin plikt i mitt praktikbekymmer.

Så, färdigdeppat för den här gången.
Nu, lätta steg mot jobbet.

Så mycket bättre

Lättare andetag idag.

Jag fick en hel del skola gjort igår och blev dessutom utbjuden på sen födelsedagsmiddag av min bror som dök upp i stan som gubben i lådan. Timmarna flög iväg. Jag saknar nog egentligen inte min familj förrän dom står framför näsan på mig och jag inser vad sällan jag träffar dom och vad jag tycker galet mycket om dom. Jag har fem syskon inom ett ålderspann på 44 till 15 år, jag är den enda som har fem syskon, dom andra är bara syskon med mig allihopa. Vi bor i norr och syd, västkust och östkust och har nog egentligen aldrig varit i samma rum vid samma tillfälle allihopa slog det mig precis. Virrfamilj.

Hur som helst har jag varken isolerat fönstret eller skaffat en vetekudde. Däremot har jag rotat fram ett extra duntäcke, kommit överens med min hyresvärdinna att hon fixar fönstret och rätat ut åtminstone en liten tåt i livstrasslet. Skönt.

tisdag 26 oktober 2010

Som ett brev på posten

Den senaste veckan har inte varit jättekul. Det har haglat på ganska många fronter kan man väl säga. Mitt i det blir det som egentligen bara borde vara kul till ytterligare ett stressmoment och följdaktligen har axlarna varit som popnitade i axelhöjd med resultat att jag har sjukt ont i nacken.

Note to self: Köp en värmande vetekudde . Skaffa isoleringslister till det löjligt otäta fönstret vid din säng. Red ut ditt liv.

Biggest Loser

Ofta kommer jag hem från jobbet lagom till Biggest Loser-reprisen.

Jag grinar varenda gång.
Det är så...fint.
Dom är så duktiga.
Och jag är en sån tönt.

(Och jag blir alltid sjukt sugen på ostbågar, inte chips, smågodis eller choklad, eller för den delen morötter vilket kanske hade varit en sund reaktion. Men nej. Ostbågar.)

måndag 25 oktober 2010

Från min balkong


Tända fönster och en nästan full måne som lyser upp plåttaken (vilket iofs inte syns). Fint. Pluggandet gick väl sådär. Vi får se om nåt fastnade. Jag tog nån form av beslut idag. Jag vet inte om det är bra eller dåligt men just nu kändes det nödvändigt. Tills jag ångrar mig. Och ångrar mig igen. Livet va? Inte så himla räkmacka hela tiden.

söndag 24 oktober 2010

Pluggeliplugg

Spöregn och ledig dag. Fortfarande oroshjärta men idag får det kliva åt sidan.
Måste läsa.
Har någonstans insett att det här inte är något jag kommer kunna pilla lite med vänsterhanden i och klara av.

Men till all lycka tycker jag det är roligt. Så här såg det ut i Båstad.

Besök på en liten vingård utanför Helsingör.
Lars berättar om sina rankor.
Årets ratade druvor.
Förra årets skörd.
I skolbänken har det bland annat sett ut såhär.
Kvällarna på Sporthotellet Drivan har väl sett ut ungefär såhär. Tack gud att jag inte bor själv där.
Och så här ser min söndag ut.



lördag 23 oktober 2010

Dränerad

Imorse tog jag nog det första andetaget som har riktigt nått lungorna på flera dar. Kombinationen full storm i privatlivet+stress över att jag inte får tid och ro för plugg+personalbrist på jobbet/fullbokat har fått dom senaste dagarna att försvinna i ett virrvarr av ilsketårar, stress för att vara åtminstone fysiskt vara på rätt plats och en kamp om att även mentalt befinna mig där jag ska.

Igår efter jobbet gick jag ut en kort sväng för att fira en väns grymma tentaresultat och två glas bubbel och en liten öl gick rakt upp i huvudet med resultat att jag känner mig som en urvriden disktrasa idag. Oförtjänt bakis. Ogillas. Ska jag vara bakis så vill jag helst ha förtjänat det i alla fall.

Stormen har nog bedarrat nu i alla fall. Hoppas jag. Matsalen är lika fullbokad idag som igår men personal finns och sen har jag förhoppningsvis både tid och sinnesro för att ta tag i högen med skolböcker imorgon.

Nya tag.

tisdag 19 oktober 2010

Gummiklubba

Jag dog nu. Hopkrupen i en plastig fåtölj på Sporthotellet Drivan har all energi flytt och jag vet inte hur jag ska kunna krypa tillbaka till min säng.

Jag har faktiskt jätteroligt även om det kanske inte har låtit så. Idag har vi bland annat tagit färjan Helsingborg-Helsingör och varit på studiebesök på en vingård, Domain Aalsgard. Sjukt cool farbror som mer eller mindre gör vin hemma i vardagsrummet, vin som han bland annat har sålt till Noma. Igår hade vi 10 timmars lektioner och våra första vinprovningar.

När jag orkar ta mig till datorn ska jag lägga in lite bilder, just nu är det ett projekt att hålla upp phånen medans jag skriver.

måndag 18 oktober 2010

Fokusera

Och om jag inte hade varit så sjukt störd över livets små nycker så hade jag berättat om en fantastisk första skoldag, om otroligt inspirerande kursledare och att det känns otroligt bra att jag gjorde det här.

Det får bli en annan dag.
Jag är fullt upptagen med att vara mitt allra tjejigaste jag och sura.

Murphys lag..

..och hur jag ständigt påminns om hur sinnessjukt liten världen är.

Genom ett sammanträffande, i en klass på 42 personer, i en kommun med 4000 invånare, 95 mil hemifrån, blir jag akut medveten om den enda person i hela världen jag inte har någon som helst lust att fokusera på just nu.

Oddsen på den va? Nästan sugen på att ringa nån expert och fråga, måste vara en på miljonen.

Sporthotellet Drivan

Det här är ungefär som att bo på youth hostels i Australien. Minus allt bra.

söndag 17 oktober 2010

Exakt just nu

Planen var ett lugnt glas vin efter jobbet på en mysig liten bar alldeles nära jobbet. Jag blev sen och dök upp lagom till stängning. Innan jag hann förstå vad som hände står jag efter en kort taxifärd på underjordisk gay-klubb med housemusik, transor och halvnakna bögar i drivor.

Jag är spiknykter, har en väska full med skolböcker, är klädd i converse och ful säckig tröja och är till råga på allt hetero. Imorgon väntar 6 timmars bilande till Båstad. Antingen åker jag hem nu eller så går jag, i rent överlevnadssyfte, på spriten.

Livet va? Alla dessa val.

fredag 15 oktober 2010

Tid

Dagarna springer och jag snubblar efter med en konstant känsla av att jag borde göra nåt annat, nån annanstans.

Ge mig fler och längre dagar.

onsdag 13 oktober 2010

Inga konstigheter

Udda stamgäst av kvinnlig modell: Hej! Du, kan du ha min mobil här i baren?

Jag: Visst, men eh..varför det?

Udda stamgäst: Min date tror att den är avlyssnad.

Jag: Ok.

Välkommen till kniv-söder.

Hanging by the brevlåda

På måndag börjar skolan och i brevutskicket jag fick tillsammans med litteraturlistan sent förra veckan fick vi även flera uppgifter som skulle vara gjorda innan vi dök upp.

Vilket är svinsvårt utan böcker.
Den lilla tävlingsmänniskan i mig (den som vägrar dyka upp och inse att alla andra ligger före) är svårt irriterad och vägrar släppa ut mig ur lägenheten innan posten har kommit.

Den andra, den som är så dålig på att planera, vill hemskt gärna gå ut och äta frukost efterssom hon har ett ekande kylskåp och är jättehungrig.

tisdag 12 oktober 2010

Dag-TV

Dag-tv är ju per definition lite tragiskt men om man har fånigt många kanaler kan man ju alltid maskera det med nån discoverydokumentär eller liknande.

Har man, som jag, ettan tvåan och fyran då får man snällt titta på när Helena Bergström fulgrinar i Änglagård-andra sommaren när man är fjättrad i hemmet. I alla fall när man typ har läst ut internet.

Appropå absolut ingenting

"De som säger att de aldrig ångrar något de gjort minns uppenbarligen inte sina tonår. Att ge en tonåring lite valfrihet är som att ge en apa en ak4."


Fördriver tiden mellan tvättmaskinerna med lite...tadaa..Cramby.

måndag 11 oktober 2010

Smygkär

Jag känner inte Jonas Cramby på något vis, jag tycker inte att han är snygg och vad vet jag, han kanske är dryg eller nåt.

Men i perioder läser jag hans blogg eller krönikor och efter en kvart eller så av läsning tänker jag alltid att jag vill gifta mig med honom. Ofelbart. Blir som en tioåring kär i nån tvserie-karaktär. Jag vet inte riktigt vad som gör det, det är något med språket och betraktelserna och den ironiskt-empatiska inställningen till sig själv och andra.

Jag älskar´t.

Istället för roadtrip



Det blir inget norrkörande.
Jag vill helt enkelt inte.

Jag vill läsa bok och dricka kaffe utomhus på en av årets kanske sista solstrålande höstdagar.
Frågor på det?

Medans hon sov

Jag sov verkligen toppen. Men vaknade till parkeringsböter, igen. Trots ilagda mynt och en tro om laglig parkering. Idag får lilla Fia Fiesta flytta utomtulls igen. Hon har fått bo i stan över helgen men med all önskvärd tydlighet visat att hon inte hör hemma här.

lördag 9 oktober 2010

Insikt

"Under min korkek"
Just så.

Jag är glad att jag flyttade. Det har varit jobbigt ibland, jag har haft stunder av hemlängtan och det är inte omöjligt att jag nån gång vill flytta "hem".

Men, hemma är ju här nu.
Och jag vill stanna.

Försöka

fredag 8 oktober 2010

Gilla

Hittade självklart ett favoritställe för mat och vin-paus. En yttepyttekrog med produkter från i huvudsak Lazio, öppet kök så man kunde stirra ut kockarna, hemkokta marmelader och inläggningar till försäljning och, bäst av allt, vinförsäljning a la take away.

Roligt att gilla vinet man dricker o dom bara -Ja men köp med en flaska då, jag packar dom i en fin liten kartong och så kostar det typ ingenting.

Och jag bara -Ja men gud vad bra, jag tar två.


Sökte på nätet, dom tycks inte ha en egen hemsida men så här stod det på nån resesajt: 
"Palatuum Enoteca Regionale, Via Frattina 94. Tel 066 920 21 32. En trendig vinbar och lunchplats, som även serverar middag. Berömd för sina lokala specialiteter."


Och utanför Pantheon satte hon sig och grät

Nä, det gjorde hon inte. Däremot tappade hon utanför Pantheon den där usb-föra-över-bilder-från-kameran-prylen i backen där så den gick i tusen bitar. Därav noll bilder från Rom.

Men sen kom jag på att jag tog ju en del med phånen.



















Så, en liten bit Rom. Helt osorterat, naturligtvis.

torsdag 7 oktober 2010

1988

Beställde precis en stor hög kurslitteratur på nätet.

Ska senare i eftermiddag möta en klasskamrat och köpa block och pärmar och leta fler böcker.

Hoppas jag inte glömmer luktsuddisarna och att det där fina bänkpappret med hästar på inte är slut.

Nya regler

Om jag nu ska vara den enda som är nykter så är det väl ändå inte mer än rimligt att vi leker i alla fall lite på min planhalva?

onsdag 6 oktober 2010

Saker jag irriterar mig sjukt mycket på

Jag avskyr när jag inte har några kontanter på mig och tvingas hala upp kortet för typ en Aftonbladet.

Ännu mer hatar jag att jobba i en bar men jättebillig öl och en miljon människor som inte har några kontanter.

Det är bökigt, tar svinmycket tid och förvånansvärt många gånger funkar inte ens era jäkla kort. Jag vet att jag brukar le ursäktande och mumla något om att det kanske är fel på linan. Det är det inte. Och jag gör det bara för att jag är väluppfostrad. Och måste om jag vill fortsätta betala mina räkningar.

tisdag 5 oktober 2010

Gynning

Jag gillar henne.

Men förkväll?
Nej, ta bort.

Sporthotellet Drivan

Inledde dagen med två förvirrade telefonsamtal, det första för att lösa frågan om mina vinterdäck som självklart inte är på samma ort som bilen. Det löste sig väl kan man tycka även om min plånbok kanske inte håller med. Förvirringen bestod mest av att jag inte ens gillar att presentera mig som nåns flickvän, jag gillar definitivt inte att behöva presentera mig som nåns ex för att bli igenkänd. Irro.

Nästa samtal gällde skolan. Några dagar varje månad kommer spenderas i Båstad för föreläsningar och jag ringde för att boka boende på Sporthotellet Drivan. Tjejen som svarade måste ha varit antingen full, nyvaken eller dement, datum blandades ihop, namn blandades ihop och har jag otur kan nog rummet vara bokad till några helt andra dagar än vad jag behöver det.

-Ett rum till den 17-18-19e oktober.
-Ni checkar alltså ut på morgonen den 10e?
-Nä, alltså, nätterna 17-18-19e vill jag boka.
-September?

Spännande.
Och tur det inte är högsäsong i Båstad.

måndag 4 oktober 2010

Glömska



Igår: Soligt humör, fyndshopping, roliga sms, sen middag ute med massa skratt, himmelsk pasta, margarithas, blå himmel och lyckopirr i bröstet.

Idag: Pissigt humör, blåst, frys, oroshjärta, sur-sms, olyckliga vänner, äcklig pasta, kallt kaffe och en stor tung sten i bröstet.

Nu tänker jag dra täcket över huvudet och glömma bort att den här dan har ägt rum.

Hjärnbugg

Mina iphonelurar är så slitna och nötta att dom skaver hål i mina öron och orsakar kraftig smärta varje gång jag glömmer det och helt oförsiktigt petar in dom i öronen.

Ungefär 15 gånger om dan alltså.

Endera dan nu ska jag övervinna spärren i min hjärna som får mig att springa rakt förbi applebutiken utan att gå in. Endera dan.

söndag 3 oktober 2010

Pukor och fanfarer

Brunch, nödvändighetsshopping, onödighetsshopping, fika, PW, och storstädning à la tandborste.

Det är nästan så jag hör en gosskör sjunga halleluja.

Men efterssom absolut ingen kommer klappa mig på axeln för det här tänker jag göra det själv.

Dusch och ut för nåt glas vin med A it is.

lördag 2 oktober 2010

Snoozer

Jag kan vara fantastiskt effektiv -men enbart med kniven mot strupen. Tänker ofta "men vad skönt, massa tid över, nu ska jag göra det det och det i lugn och ro".

Heh.

Jag börjar jobba sent idag och hade storartade planer för dagen. Hittills har jag inte ens tagit mig ur pyjamasstadiet.

Istället för den planerade PW:n, shoppingturen för nödvändigheter, frukosten och telefonsamtalen har jag druckit skitmånga koppar kaffe, klippt ur några tovor ur håret (jag borstar inte håret, jag klipper bort knutarna. Fördelen med apmycket, svintrassligt hår är att ingen märker skillnaden) och skrivit onödigheter.

Bra jobbat av mig. Verkligen.

fredag 1 oktober 2010

Gamla tider

Jag brukar alltid säga att jag var ett snällt barn. Det var jag också, i bemärkelsen godhjärtad i alla fall. Släpade ofta hem små stackars möss och småfåglar som jag ansåg behövde vård osv. För att inte tala om att jag tydligen generöst delade med mig av mina färdigheter i "att leva livet som pyroman".


Ylva Olsson stora grattiskramar till dig min allra första kompis! tänk va du har lärt mig mycket.. kasta kniv, göra valborgseld av tomtebloss (gärna på linoleummattan i ditt rum), tugga 20 jenka samtidigt, bygga brinnande torn av värmeljus på badrumsgolvet (vad hade du för hang-up på eld??), driva våra föräldrar till fullkomligt vansinne... kärlek till dig!

Yesterday at 9:26am ·  ·  ·  · See Wall-to-Wall
  • Björn Olsson likes this.
    • Mimmi Malm Hahaha! Vet inte om jag ska bli rörd eller oroad över mitt sexårs-jag! Tack och stora kramar tillbaka gamle vän :-)
      23 hours ago · 
    • Ylva Olsson sex år? du var väl två-tre när det hela började...;). har du förresten hört att jag håller på att baka en egen liten huligan?
      20 hours ago · 
    • Mimmi Malm Det ska böjas i tid :-) Nä, det har jag inte!? Stort grattis!!! Vad kul, när kommer busen? KRAM på er båda!
      18 hours ago · 

Ålderstecken

Måste ju vara ett ålderstecken att man knappt tänker på att man fyller år men gårdagen var i alla fall fylld av grattis och avslutades med middag med dom bästa.

Ett år äldre, igen.

Lyckligt ovetandes

Tänkte surfa in på internetbanken för en damage check efter Rom-resan men sidan ligger praktiskt nog nere så det får vänta.

Det oroar mig faktiskt det här med ekonomin+plugg. Jag bor rätt dyrt och det är inte direkt så att man snubblar över billiga lägenheter här, jag är liksom glad att ens ha en innanför tullarna som inte kostar mer än jag kan hantera. Just nu i alla fall.

Hur jag än vrider på det blir det nog tungrott, leva på studielån när hyran äter upp ungefär hela delen känns inte som ett alternativ, jobba heltid och plugga heltid kommer bli tungt och förmodligen logistiskt omöjligt.

Men vi lägger det i ryggsäcken tillsammans med alla andra "men, om, hur?" och låter den som lever får se, det löser sig alltid. Jag är i alla fall sjukt glad att jag kom in och ser så fram emot att få börja. Nyfiken på hur det kommer vara och hur det kommer bli.

Tröttma

Det känns som om det pirrar i mina blodådror - det gör det alltid när jag är helt, helt slut.

Taxi, flyg, taxi hem från Rom, positivt besked på hallmattan (jag kom in!!) middag med massa fina på en nattsömn som aldrig kom.

Uppskruvad, trött, pirrig, en liten del lite ledsen, glad och lycklig på samma gång.
02.09 och allt är som vanligt, nu sova.